ÎNREGISTRARE AUDIO: Neruşinare fără margini! Primarul din Checea minte ca să îşi scape pielea

Nu are școală şi nici capacitatea de a învăţa legile după care funcţioneză o Primărie, dar știe să pozeze în fața electoratului într-un sfânt, înfrățit pe viaţă cu Divinitatea.

Îl invocă pe Dumnezeu, ori de câte ori nu are explicaţii pentru matrapazlâcurile din instituţia pe care o conduce şi tot prin El explică şi ascensiunea în funcţia pentru care nu îl recomandă nimic.

Însă, atunci când apar dovezi clare privind activitatea ilicită pe care o desfăşoară, Ioan Breje minte cu tupeu maxim, uitând de Dumnezeu.

Aşa s-a întâmplat şi în ultima ședință de Consiliu Local care a avut loc imediat după ce Sursa de Vest a publicat dovada ilegalităţilor privind construirea garajului din localitate.

CITEŞTE ŞI: Foto: Elicopter SMURD, în mijlocul străzii! A aterizat de urgenţă, la locului unui accident cumplit

Breje i-a îmbrobodit pe aleşii locali cum că proiectul a fost atribuit legal şi le-a oferit şi o explicaţie halucinantă: nu a mai publicat lucrarea pe SICAP, deoarece a organizat o licitație deschisă, prin obținerea a trei oferte directe de la constructori.

O minciună sfruntată care demonstrează că Breje subestimează inteligenţa consilierilor şi a localnicilor, deopotrivă.

Conform legii, SICAP poate fi ocolit doar în cazuri de forță majoră, adică, atunci când achiziția este imperios necesară, nu suportă amânare și trebuie executată rapid pentru evitarea unei catastrofe, sau când platforma electronica nu funcţionează, iar atribuirea unui contract trebuie făcută de urgenţă.

Dar, în ambele cazuri, este exclusă urcarea ulterioară, în Sistemul Electronic de Achiziţii, aşa cum a făcut Breje.

Cât despre catastrofa pe care a evitat-o, atribuind lucrarea de construcţie a garajului, Breje nu a suflat o vorbă. O lucrare în valoare totală de peste 32.000 de euro, pe care au pus mâna SC Eladeya şi SC Prodir Amiz.

Cele două firme au încasat, din 2017 încoace, de când tandemul Florea-Breje a pus mâna pe Primăria Checea, aproape 300.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Timişoara a fost, pentru 4 zile, capitala tinerilor! Sute de participanţi, la Conferinţa de Toamnă a organizaţiei Interact District 2241!

Cea mai recentă lucrare de care s-au ocupat SC Eladeya şi SC Prodir Amiz este foișorul din Parcul Central, o construcție ușoară din lemn cu care checenii se mândresc.

Tandemul Florea – Breje a plătit, din banii localnicilor, 15.557 euro, din care, 2.398,21 euro doar pentru cele 16 corpuri duble de iluminat.

Primarul interimar se jură, ca de obicei, că și această lucrare este cât se poate de legală, dar nu poate explica de ce costurile sunt atât de mari şi cum au ajuns cele două firme să câștige contracte pe bandă rulantă. Sau, cum reuşesc ca de fiecare dată să facă o ofertă, în mai putin de o oră de la publicarea anunţurilor pe SICAP.

Un lucru este clar: la Checea, Sfântul Potir s-a crăpat, iar din el curg banii enoriașilor direct în buzunarele sfinților care conduc vremelnic comuna.

Checenii nu pot vedea asta pentru că sunt ocupați cu munca, iar cei care au avut curajul de a cere ca sedințele de Consiliu Local să fie transmise în mediul online au fost refuzați pe motiv că aleșii locali nu vor să ajungă vedete.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.