Infrastructură nouă pentru o cumună din Timiş! Câte drumuri au fost modernizate?

Fericire maximă pentru locuitorii din Niţchidorf, care după ani întregi de aşteptare se pot bucura de drumuri asfaltate.

Primăria a reuşit să finalizeze un proiect prin care au fost modernizate opt drumuri din localitate, în valoare de aproximativ un milion de euro. Lucrarea a fost recepţionată astăzi de primarul comunei Niţchidorf împreună cu liderul Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu.

„Inaugurăm proiectul de modernizare a reţelei stradale în localitatea Niţchidorf, un proiect foarte frumos pentru comuna noatră, un proiect în valoare de un milion de euro finanţat prin Ministerul Dezvoltării. Investiţia este foarte importantă pentru comuna noastră şi mă bucur că am ajuns la final. Este vorba despre 7 kilometri de stradă asfaltaţi, mai exact opt străzi, şase principale şi două secundare. Străzile erau jalnice înainte pentru că la Niţchidorf pânza freatică este foarte sus, iar de toamna până primăvara de multe ori oamenii nu puteau ajunge cu maşinile până în faţa caselor pentru că au fost destul de rele”, spune Daniel Drăghici, primarul comunei Niţchidorf.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu este mulţumit de ceea ce s-a întâmplat în Niţchidorf, însăpe de altă parte este extrem de dezamăgit de faptul că programul demarat de Minsterul Dezvoltării a fost blocat în acest an, iar mai multe localităţi care au implementat proiecte nu şi-au recuperat banii nici acum. Liderul CJT vine însă cu o veste bună, şi anume există o propunere ca programul să fie gestionat de anul viitor de agenţiile de dezvoltare regională, iar astfel primarii vor fi scutiţi de drumurile la Bucureşti şi vor putea implementa mai uşor proiectele.

„Să ştiţi că toate aceste proiecte care au fost făcute prin PNDL au avut un impact deosebit în dezvoltarea comunelor. A fost un program naţional extrem de important pentru comunele din ţară. Din păcate anul acesta a exista o stagnare a acestui proiect, sunt comune care au făcut lucrări şi în momentul acesta nu li se decontează sumele de bani iar explicaţia din partea Guvernului este că nu există aceste sume de bani alocate. Anul trecut Timişul a fost pe primul loc în ţară în ceea ce înseamnă decontările şi sumele de bani care au venit pe PNDL de la Guvernul României. E imperios necesar să existe o fază a doua a PNDL şi trebuie să înceapă în 2017 să se depună proiecte, dar mai e ceva. Există o propunere ca acest program naţional în viitor va veni în regiuni, din în speţă ADR va gestiona banii. Am avut o discuţie cu şeful ADR Sorin Maxim vizavi de acest subiect. Noi ne dorim acest lucru. Fiecare preşedinte de consiliu judeţean îşi doreşte ca decizia să fie în judeţul lui, nu să bată drumul cu deconturi şi aşa mai departe”, spune Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timiş. 

nitchidorf_2_converted
nitchidorf_5_converted
nitchidorf_9_converted

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.