Skip to main content

Încep pregătirile efective pentru 2021! Avem director artistic cu O TONĂ de experiență

Timișoara nu vrea să piardă nicio secundă și dă startul primei etape de implementare a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. De astăzi avem chiar și un director artistic și nu unul oarecare.

Este vorba despre Chris Torch, un suedez ce a renunțat la programul Rijeka 2020 – Capitală Culturală Europeană pentru a veni la Timișoara. Acesta are o importantă experiență în domeniul cultural, fiind extrem de cunoscut pe plan cultural în întreaga lume.

Proiectul cu care orașul de pe Bega a câștigat competiția Capitală Culturală Europeană 2021 și pe care urmează să-l implementeze în următorii doi ani nu-i este străin actualului director artistic. Acesta s-a implicat activ în construirea lui, la fel cum s-a implicat și în cazul orașului Matera 2019. Așadar, experiența vastă îl recomanda pentru continuarea colaborării cu Timișoara 2021.

Nu sunt aici să invadez, nu vreau să mă vedeți ca pe un colonialist. Eu vreau să vedem sectorul artistic de aici și să facem ca el să fie în prim-plan. Cultura este necesară pentru că ea ne aduce împreună. (…) Când mi s-a făcut oferta de a veni aici ca director artistic am fost pus în fața unei provocări de nerefuzat. Este pentru poziția pe care Timișoara o are în teritoriu. Cu Ungaria la granița, cu migranți care vin, cu granița cu Serbia … Vreau să facem la Timișoara un pod către aceste regiuni. Provocarea a fost mult prea atractivă”, a spus Chris Torch.

Acesta spune că pentru moment nu va prezenta niciun proiect artistic, pentru că mai întâi vrea să vadă cum lucrurile pot fi făcute perfect. 

N-am venit să prezint un proiect artistic, pentru că mai întâi trebuie să mă orientez să văd cu exactitate ce există aici. Proiectul ne spune ce vrea orașul să facă, nu ne spune cum o să facă. Nu sunt nume în el, nu sunt date. Dar totul este aici, și vreau să găsesc o modalitate de a pune totul în practică”, a mai spus Torch.

Chris Torch se va ocupa de călătoria Timșoarei în stratup-ul perioadei de implementare, adică până în 2018. Ulterior, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană va demarat etapa de producție (2019-2021). Ulterior, echipa se va concentra pe ceea ce programul TM2021 va lăsa ca moștenire după anul 2021 (2022-2023).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.