Încep pregătirile efective pentru 2021! Avem director artistic cu O TONĂ de experiență

| Alice TRIFU | | Lasă un comentariu

Timișoara nu vrea să piardă nicio secundă și dă startul primei etape de implementare a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. De astăzi avem chiar și un director artistic și nu unul oarecare.

Este vorba despre Chris Torch, un suedez ce a renunțat la programul Rijeka 2020 – Capitală Culturală Europeană pentru a veni la Timișoara. Acesta are o importantă experiență în domeniul cultural, fiind extrem de cunoscut pe plan cultural în întreaga lume.

Proiectul cu care orașul de pe Bega a câștigat competiția Capitală Culturală Europeană 2021 și pe care urmează să-l implementeze în următorii doi ani nu-i este străin actualului director artistic. Acesta s-a implicat activ în construirea lui, la fel cum s-a implicat și în cazul orașului Matera 2019. Așadar, experiența vastă îl recomanda pentru continuarea colaborării cu Timișoara 2021.

Nu sunt aici să invadez, nu vreau să mă vedeți ca pe un colonialist. Eu vreau să vedem sectorul artistic de aici și să facem ca el să fie în prim-plan. Cultura este necesară pentru că ea ne aduce împreună. (…) Când mi s-a făcut oferta de a veni aici ca director artistic am fost pus în fața unei provocări de nerefuzat. Este pentru poziția pe care Timișoara o are în teritoriu. Cu Ungaria la granița, cu migranți care vin, cu granița cu Serbia … Vreau să facem la Timișoara un pod către aceste regiuni. Provocarea a fost mult prea atractivă”, a spus Chris Torch.

Acesta spune că pentru moment nu va prezenta niciun proiect artistic, pentru că mai întâi vrea să vadă cum lucrurile pot fi făcute perfect. 

N-am venit să prezint un proiect artistic, pentru că mai întâi trebuie să mă orientez să văd cu exactitate ce există aici. Proiectul ne spune ce vrea orașul să facă, nu ne spune cum o să facă. Nu sunt nume în el, nu sunt date. Dar totul este aici, și vreau să găsesc o modalitate de a pune totul în practică”, a mai spus Torch.

Chris Torch se va ocupa de călătoria Timșoarei în stratup-ul perioadei de implementare, adică până în 2018. Ulterior, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană va demarat etapa de producție (2019-2021). Ulterior, echipa se va concentra pe ceea ce programul TM2021 va lăsa ca moștenire după anul 2021 (2022-2023).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.