Skip to main content

Încep pregătirile efective pentru 2021! Avem director artistic cu O TONĂ de experiență

Timișoara nu vrea să piardă nicio secundă și dă startul primei etape de implementare a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. De astăzi avem chiar și un director artistic și nu unul oarecare.

Este vorba despre Chris Torch, un suedez ce a renunțat la programul Rijeka 2020 – Capitală Culturală Europeană pentru a veni la Timișoara. Acesta are o importantă experiență în domeniul cultural, fiind extrem de cunoscut pe plan cultural în întreaga lume.

Proiectul cu care orașul de pe Bega a câștigat competiția Capitală Culturală Europeană 2021 și pe care urmează să-l implementeze în următorii doi ani nu-i este străin actualului director artistic. Acesta s-a implicat activ în construirea lui, la fel cum s-a implicat și în cazul orașului Matera 2019. Așadar, experiența vastă îl recomanda pentru continuarea colaborării cu Timișoara 2021.

Nu sunt aici să invadez, nu vreau să mă vedeți ca pe un colonialist. Eu vreau să vedem sectorul artistic de aici și să facem ca el să fie în prim-plan. Cultura este necesară pentru că ea ne aduce împreună. (…) Când mi s-a făcut oferta de a veni aici ca director artistic am fost pus în fața unei provocări de nerefuzat. Este pentru poziția pe care Timișoara o are în teritoriu. Cu Ungaria la granița, cu migranți care vin, cu granița cu Serbia … Vreau să facem la Timișoara un pod către aceste regiuni. Provocarea a fost mult prea atractivă”, a spus Chris Torch.

Acesta spune că pentru moment nu va prezenta niciun proiect artistic, pentru că mai întâi vrea să vadă cum lucrurile pot fi făcute perfect. 

N-am venit să prezint un proiect artistic, pentru că mai întâi trebuie să mă orientez să văd cu exactitate ce există aici. Proiectul ne spune ce vrea orașul să facă, nu ne spune cum o să facă. Nu sunt nume în el, nu sunt date. Dar totul este aici, și vreau să găsesc o modalitate de a pune totul în practică”, a mai spus Torch.

Chris Torch se va ocupa de călătoria Timșoarei în stratup-ul perioadei de implementare, adică până în 2018. Ulterior, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană va demarat etapa de producție (2019-2021). Ulterior, echipa se va concentra pe ceea ce programul TM2021 va lăsa ca moștenire după anul 2021 (2022-2023).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.