Skip to main content

A apărut asta în zona Modex! Ce face acest “telefon”?

Cei ce au trecut prin zona Modex au avut surpriza să vadă primul stâlp inteligent din Timișoara.

Este vorba despre așa-numitul Smart Pillar, care vine cu o serie de facilități pentru zona centrală. Printre acestea, wi-fi gratuit în Piața Operei.

City-managerul Timișoarei, Robert Kristof, a prezentat conceptul ce are drept scop un mic pas în afilierea Timișoarei la orașele de tip Smart City. Smart Pillar are mai multe facilități prin care iluminat LED ce poate fi controlat de la distanță, afișaj digital, cameră de supraveghere 360°, sensori de temperatură, vânt, presiune sau zgomot,și, de asemenea, internet Wi-Fi.

Singurul lucru care urmează a se mai instala la acest stâlp este modulul de încărcat mașini electrice care se va monta în primăvara anului viitor„, a punctat city-managerul.

Investiția a fost susținută de compania ZTE, aceeași care a dezvoltat și sistemul de  parcare inteligentă din aceeași zonă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.