Răsună colindele la Timişoara!

An de an înainte de Crăciun, colindătorii din întreg judeţul vin să-i colinde pe timişoreni! 

Una dintre manifestările tradiţionale, ce are loc în preajma Crăciunului, este Alaiul Colindătorilor, care anul acesta a adunat aproximativ 300 de tineri şi copii din judeţ şi care au străbătut oraşul pentru a aduce colindul în sufletele timişorenilor.

Anul acesta, spiritul sărbătorilor de iarnă s-a simțit din plin. Alaiul Colindătorilor a pornit în această dimineaţă de la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, iar prima oprire a fost la sediul Consiliului Judeţean, unde a susţinut un scurt program artistic de colinde tradiţionale în faţa celor doi vicepreşedinţi ai CJT. Ulterior, grupul s-a îndreptat către Mitropolia Banatului.

Anul acesta din Alaiul Colindătorilor au făcut parte: Ansamblul Profesionist Banatul, Grupul Vocal al Școlii de Artă Timișoara, coordonat de Georgiana Necșa și Grupul Vocal al Școlii de Artă Timișoara, coordonat de Iasmina Iova, Grupul de dubași de la Pietroasa, Curtea și Tomești, Ansamblul Ghiocelul din Giroc, Corul din Criciova, Ansamblul Izvorașul din Buziaș, Grupul vocal din Periam, Corul Institutului Cultural al Românilor din Voivodina, Serbia (Torac), Fanfara Pro Amicitia, Grupul vocal din Coștei, Grupul vocal de copii din Urseni, Grupul vocal coordonat de Liliana Savu Badea din Buziaș.

Alaiul Colindătorilor a ajuns în acest an la cea de-a 26-a ediţiei.

 

Alaiul-Colindatorilor01
Alaiul-Colindatorilor02
Alaiul-Colindatorilor03
Alaiul-Colindatorilor04
Alaiul-Colindatorilor05
Alaiul-Colindatorilor06
Alaiul-Colindatorilor07

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.