Skip to main content

Încă un pas spre închiderea Colterm! La propunerea administraţiei Fritz, consilierii locali au aprobat înfiinţarea unui nou Serviciu, cu peste 200 de angajaţi, care va furniza agent termic

La mai bine de un an de când primarul Dominic Fritz anunţa că SC Uzina Energetică Timişoara, o firmă înfiinţată de municipalitate la începutul lui 2023, va prelua de la Colterm distribuţia agentului termic, acum apare o nouă structură.

Este vorba despre Serviciul Public de Interes Local pentru Transportul, Distribuția și Furnizarea Energiei, a cărui înfiinţare a fost votată astăzi de consilierii locali şi care va avea un număr de 205 angajaţi.

Livrarea căldurii şi a apei calde de către o altă entitate decât Colterm a fost ideea administraţiei Fritz care a invocat, încă de la început, pierderile mari pe care le înregistrează actuala societate de termoficare a oraşului.

Însă, până acum, nimeni nu a putut explica în ce măsură vor putea fi eliminate aceste pierderi, în contextual în care reţeaua prin care este transportat agentul termic este aceeaşi.

Cert este că pe data de 1 august expiră contractul pentru transport, distribuție și furnizare încheiat cu Colterm, iar aceste servicii trebuie preluate de o nouă societate.

Cum Primăria a decis să renunţe la propunerea iniţială ca SC Uzina Energetică Timişoara să se ocupe de aceste servicii, va fi înfiinţată o nouă structură, în subordinea Consiliului Local.

“Serviciul Public de Interes Local pentru Transportul, Distribuția și Furnizarea Energiei Termice în Sistem Centralizat în Municipiul Timișoara, va funcționa ca entitate cu personalitate juridică și buget propriu, în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara și va desfășura următoarele activități:

a) Funcționarea și exploatarea rețelelor de transport a agentului termic primar de la producător la punctele termice;

b) Funcționarea și exploatarea instalațiilor și echipamentelor din dotarea punctelor termice în vederea furnizãrii cãtre abonaţi a agentului termic și a apei calde;

c) Functionarea si exploatarea a retelelor de distribuție aferente punctelor termice în vederea furnizãrii cãtre abonaţi a agentului termic și a apei calde menajere;

d) Asigurarea mentenantei bunurilor ce compun SACET, aflate in administrare, in vederea exploatarii in conditii de siguranta si eficienta a serviciului gestionat;

e) Realizarea de investitii in modernizarea si retehnologizarea bunurilor SACET, aflate in administrare, pentru asigurarea cresterii serviciului prestat’, se arată în referatul de aprobare a înfiinţării noii structuri.

Acum, rămâne de văzut dacă vor fi parcurşi toţi paşii necesari pentru ca acest serviciu că poată prelua transportul, distribuţia şi furnizarea agentului termic, până pe 1 august.

În cazul în care nu se va întâmpla asta, Timişoara riscă să rămână fără apă caldă, deoarece Colterm va mai putea doar să producă agent termic, nu să îl şi livreze.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.