Skip to main content

Încă un pas spre închiderea Colterm! La propunerea administraţiei Fritz, consilierii locali au aprobat înfiinţarea unui nou Serviciu, cu peste 200 de angajaţi, care va furniza agent termic

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

La mai bine de un an de când primarul Dominic Fritz anunţa că SC Uzina Energetică Timişoara, o firmă înfiinţată de municipalitate la începutul lui 2023, va prelua de la Colterm distribuţia agentului termic, acum apare o nouă structură.

Este vorba despre Serviciul Public de Interes Local pentru Transportul, Distribuția și Furnizarea Energiei, a cărui înfiinţare a fost votată astăzi de consilierii locali şi care va avea un număr de 205 angajaţi.

Livrarea căldurii şi a apei calde de către o altă entitate decât Colterm a fost ideea administraţiei Fritz care a invocat, încă de la început, pierderile mari pe care le înregistrează actuala societate de termoficare a oraşului.

Însă, până acum, nimeni nu a putut explica în ce măsură vor putea fi eliminate aceste pierderi, în contextual în care reţeaua prin care este transportat agentul termic este aceeaşi.

Cert este că pe data de 1 august expiră contractul pentru transport, distribuție și furnizare încheiat cu Colterm, iar aceste servicii trebuie preluate de o nouă societate.

Cum Primăria a decis să renunţe la propunerea iniţială ca SC Uzina Energetică Timişoara să se ocupe de aceste servicii, va fi înfiinţată o nouă structură, în subordinea Consiliului Local.

“Serviciul Public de Interes Local pentru Transportul, Distribuția și Furnizarea Energiei Termice în Sistem Centralizat în Municipiul Timișoara, va funcționa ca entitate cu personalitate juridică și buget propriu, în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara și va desfășura următoarele activități:

a) Funcționarea și exploatarea rețelelor de transport a agentului termic primar de la producător la punctele termice;

b) Funcționarea și exploatarea instalațiilor și echipamentelor din dotarea punctelor termice în vederea furnizãrii cãtre abonaţi a agentului termic și a apei calde;

c) Functionarea si exploatarea a retelelor de distribuție aferente punctelor termice în vederea furnizãrii cãtre abonaţi a agentului termic și a apei calde menajere;

d) Asigurarea mentenantei bunurilor ce compun SACET, aflate in administrare, in vederea exploatarii in conditii de siguranta si eficienta a serviciului gestionat;

e) Realizarea de investitii in modernizarea si retehnologizarea bunurilor SACET, aflate in administrare, pentru asigurarea cresterii serviciului prestat’, se arată în referatul de aprobare a înfiinţării noii structuri.

Acum, rămâne de văzut dacă vor fi parcurşi toţi paşii necesari pentru ca acest serviciu că poată prelua transportul, distribuţia şi furnizarea agentului termic, până pe 1 august.

În cazul în care nu se va întâmpla asta, Timişoara riscă să rămână fără apă caldă, deoarece Colterm va mai putea doar să producă agent termic, nu să îl şi livreze.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Celebra replică shakespeariană „azi iarna dezbinării noastre s-a schimbat” va răsuna pentru prima dată într-o montare a Teatrului Național din Timișoara, duminică, 30 martie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național, în debutul premierei cu spectacolul Richard al III-lea.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de beneficiar, și Expert Business Center SRL partener, invită angajații din Regiunea Vest la cursuri GRATUITE inovative, special concepute pentru a-și dezvolta abilitățile și a-și crește oportunitățile de carieră.
În calitate de beneficiar și lider de parteneriat, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș invită angajații din Regiunea Vest la cursurile GRATUITE din cadrul Proiectului #Skills4Future.
Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată anual pe 24 martie, atrage atenția asupra necesitatea combaterii acestei boli infecțioase grave, care rămâne una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial.