Skip to main content

Maxagro întărește colaborarea cu mediul universitar! Învăţământul dual, o prioritate a companiei

Grupul Maxagro și-a consolidat parteneriatul cu mediul universitar, inițiind o colaborare strânsă cu Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara (USVT).

Scopul acestui parteneriat este de a asigura pregătirea practică a studenților și de a le oferi o înțelegere profundă a sectorului agricol și de construcții, domeniile principale în care activează compania.

“Este în interesul nostru, al mediului economic, ca tinerii studenți să fie foarte bine informați și pregătiți și să cunoască sectorul prin practică directă. Prin acest parteneriat pe care îl inițiem acum facem tocmai acest lucru și credem cu tăria în acest obiectiv, care este în avantajul tuturor părților”, a spus, marți, Alexandra Zifceak, manager al grupului Maxagro, în cadrul conferinței pe tema “Cercetarea și colaborarea în practica studenților” desfășurată în Sala Senatului Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” Timișoara (USVT).

Aceasta a participat alături de rectorul USVT Cosmin Alin Popescu, de prorectorul Petru Mergheș, responsabili cu proiectele din domeniul cercetării universitare, dar și de studenți, la discuțiile privind importanța învățământului dual, acum reglementat legislativ, și a parteneriatelor dintre universități și mediul privat în pregătirea studenților.

“Grupul Maxagro activează în două mari domenii – agricultură și construcții, agricultura fiind core-business-ul grupului, pentru că este și cel cu care am pornit. Sloganul nostru este Performanță din 1993, ceea ce definește foarte bine scopul nostru, acela de a face performanță. Și vrem să facem asta investind în educație, cercetare și digitalizare. De accea suntem implicați în aceste proiecte și parteneriate, deoarece considerăm că acesta este viitorul”, a spus la conferință, Alexandra Zifceak, manager al grupului Maxagro.

La rândul său, rectorul USVT a precizat că “pentru universitatea noastră, definită ca universitate antreprenorială, acest parteneriat este foarte important și vreau să scot în evidență chiar acest aspect practic, prin care studenții noștri vor beneficia de internship, pe învățământul dual, dar și pe zona de cercetare. Apreciez foarte mult deschiderea companiei Maxagro și, în cadrul acestui parteneriat-model cu zona privată, ne dorim să dezvoltăm tot mai mult acest învățământ dual și să transmitem o invitație și altor companii din vestul țării de a ni se alătura pe această parte de susținere a cercetării din finanțări private și pentru a susține generația tânără prin internship și practică”.

Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusiness din zona Banatului, companie ce exploatează în prezent peste 12.000 de hectare și crește 2.700 de vaci de lapte Holstein.

Conform reprezentanților companiei, grupul are 400 de angajați, dintre care peste 100 au absolvit USVT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.