Skip to main content

Încă un pas pentru realizarea Centurii Timișoara Vest! A fost avizat Studiul de Fezabilitate

Pas major pentru realizarea Variantei Ocolitoare Timișoara Vest! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că a fost avizat Studiul de Fezabilitate.

Anunțul a fost făcut chiar de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

În Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a fost avizat zilele trecute Studiul de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Timișoara Vest, care va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens și va avea un impact important atât pentru economia județului Timiș, cât și pentru cea a municipiului Timișoara”, a anunțat Cristian Pistol.

Valoarea estimată pentru construcția variantei ocolitoare, finanțată prin fonduri europene nerambursabile, este de 2,28 miliarde de lei.

Centura Vest va avea 14 kilometri și va lega bucata de centură deja funcțională, de la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad, și finalul centurii Sud, din zona Freidorf, după intersecția cu drumul spre Utvin.

Conform studiului de fezabilitate șoseaua va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens.

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor, din care 6 luni proiectare și 24 de luni execuție.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.