Skip to main content

Ajută și tu un copil sau un bătrân să simtă fericirea sărbătorilor. Campania „Dar din Dar” vine în ajutorul familiilor mai puțin norocoase  din Banat

Au mai rămas câteva zile pană la Crăciun, iar în timp ce majoritatea copiilor așteptă să-și primească cadourile, unii dintre ei nu l-au văzut niciodată pe Moșul.

Mii de familii fac cu greu față cheltuielilor de zi cu zi și de multe ori nu au ce pune pe masa de sărbători.

 De fapt, un studiu realizat în anul 2022 arată că 24.3% dintre români nu își permit un trai decent, 85% dintre bătrâni se afla la limita sărăciei, iar 41,5% dintre copii sunt expuși riscului de sărăcie.

Tocmai de aceea, Asociația Acasă în Banat vine în sprijinul familiilor nevoiașe prin desfășurarea celei de-a patra ediții a campaniei „Dar din Dar”.

Voluntarii vizează în special localități defavorizate din județele Timiș și Caraș-Severin și fac apel la fiecare dintre noi, ca din puținul pe care îl avem, să îi ajutăm și pe alții care nu sunt la fel de norocoși.

Atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice pot contribui la campania de iarnă prin donații în bani trimiși în contul Asociației „Acasă în Banat”, dar și prin oferirea de pachete cu produse alimentare sau de igienă.

Inițiatorii campaniei anunță că nu vor fi acceptate produse neambalate și nici articole de îmbrăcăminte sau de încălțăminte.

Cu banii obținuți din donații, voluntarii vor cumpăra alimente de bază cu termen de valabilitate prelungit, precum conserve de carne, compoturi, făină sau zahar, dar vor achiziționa, de asemenea, legume, fructe și dulciuri.

„Este al patrulea an în care desfășurăm această campanie. Am reușit să ajungem la mii de familii din peste 100 de localități din tot Banatul. Ne-am străduit să ajungem la cele mai nevoiașe familii, în zone defavorizate sau izolate, pentru ca acest ajutor să conteze”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Campania este o adevărată rază de speranță pentru multe familii care se află într-o situație financiară precară și le oferă posibilitatea de a avea ce pune pe masa de sărbătoare și să așeze sub brad cadouri pentru cei mici.

Asociația Acasă în Banat poate fi contactată pe pagina de Facebook sau la adresa de email acasainbanat@gmail.com.

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

Revolut: 0748918091

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.