Încă un pas pentru reabilitarea unui corp de clădire al Liceului Calderon!

Primăria Timișoara a depus cereri de finanțare pentru reabilitarea energetică a 9 corpuri de clădiri de învățământ din oraș, în valoare de aproape 60 de milioane de lei.

Este vorba de trei proiecte de școli care au fost depuse pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Instituțiile de învățământ care vor beneficia de finanțare sunt Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară și Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”, având mai multe corpuri de clădire.

Municipalitatea timișoreană a demarat licitația pentru serviciile de proiectare în vederea realizării obiectivului de investiție „Cresterea eficienței energetice prin reabilitare termică, construcții și instalații la Liceul Teoretic J.L.Calderon”, str. Cornelia Sălceanu nr.11”.

Proiectul prevede cel puțin înjumătățirea consumului de energie primară și a emisiilor echivalente de gaze cu efect de seră. Intervențiile vizate sunt de înlocuire a sistemului de termoizolare, de schimbare a instalațiilor de încălzire și de îmbunătățire a sistemului de monitorizare și control a energiei termice. Școala va beneficia, de asemenea, de minim o stație de încărcare pentru vehicule electrice, cu o valoare maximă de 25 de mii de euro.

Prin această investiție este vizată creşterea eficienţei energetice a clădirii, prin realizarea unor lucrări de intervenţie care determină diminuarea consumurilor energetice și lucrări conexe; reducerea consumului de energie pentru încălzirea clădirilor publice cu efect asupra reducerii costurilor de întreținere cu încălzirea, diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea independenței energetice prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic.

Valoarea totală estimată a contractului de proiectare pentru J.L.Calderon este de 187.226 lei fără TVA, iar durata este de 20 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 septembrie, ora 15.00.

Valoarea totală a proiectului este de 6,2 milioane de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.