Skip to main content

Încă un focar de infecţie cu coronavirus, la un spital din Timişoara! Numărul cazurilor creşte vertiginos

În judeţul Timiş au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 23 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Un număr atât de mare nu a mai fost înregistrat de la începutul lunii aprilie, când eram în plină stare de urgenţă.

CITEŞTE ŞI: Pericol de explozie, după un incendiu violent! Două persoane, surprinse de flăcări

Printre persoanele nou diagnosticate cu coronavirus sunt şi cinci asistente de la Spitelul Premiere din Timişoara, care aparţine reţelei de sănătate Regina Maria.

Reprezentanţii unităţii medicale spun că aceste persoane au fost confirmate cu COVID-19, în urma screening-ului de rutină.

„Persoanele confirmate pozitiv nu sunt din rândul medicilor şi nu deservesc maternitarea sau spitalul, fiind din zona de ambulator. Prima măsură luată a vizat ancheta epidemiologică, urmând identificarea și izolarea imediată a tuturor persoanelor care au intrat în contact cu aceştia. Simultan, s-a urmat procedura aprobată de Ministerul Sănătății în astfel de cazuri: au fost înștiințate autoritățile și s–au aplicat procedurile de dezinfecție riguroase prevăzute în protocoalele de siguranță. Vom continua testarea întregului personal conform planului intern de screening”, transmite conducerea spitalului.

În ceea ce privește serviciile de spitalizare, toate pacientele/pacienții sunt testați pentru COVID-19, înaintea intervenției programate sau la internare în cazul urgentelor.

Cei care sunt testați în urgenţă sau care nu au rezultatul testării disponibil la momentul internării intra pe circuite separate de îngrijire medicală.

În cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacienta urmează calea legală, conform protocolului stabilit de autorități.

CITEŞTE ŞI: Tragedie fără margini! O fetiţă de numai 2 ani a murit după ce a fost lovită de o maşină

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.