Skip to main content

Încă 25 de microbuze ecologice pentru transportul elevilor din Timiș! CJT primește o finanțare de cinci milioane de euro

Încă o veste bună pentru elevii timișeni. Alte 25 de microbuze hibrid vor ajunge în județ, după ce Consiliul Județean Timiș primește o finanțare de la Ministerul Mediului în valoare de aproape 25 milioane de lei.

Instituția a depus o cerere de finanțare în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin Administrația Fondului pentru Mediu.

„Prin accesarea celor două programe, precum și prin economiile făcute în urma ofertelor primite prin primul proiect, care ne permit achiziționarea unui număr suplimentar de autovehicule, estimăm că vom reuși să alocăm microbuze, fie electrice fie hibride, în beneficiul cât mai multor elevi din județ”, a spus Alin Nica, președinte CJT.

Prin acest program se urmărește atât îmbunătățirea calității aerului, conform cerințelor europene privind reducerea cantității de emisii nocive până în 2030, cât și asigurarea transportului către unitatea de învățământ a elevilor din județ.

Valoarea investiției este de 24.775.000 lei și va fi folosită la achiziționarea a cel puțin 25 de microbuze hibrid, atât pentru Centrele școlare pentru educație incluzivă aflate în subordinea Consiliului Județean Timiș, cât și pentru primăriile care au făcut o solicitare în acest sens.

În perioada următoare, va avea loc semnarea Contractului de finanțare și vor fi pregătite procedurile de achiziție publică a microbuzelor școlare.

Vă reamintim că la începutul săptămânii, CJT anunța că până la finalul anului, alte 27 de microbuze electrice vor ajunge în județ.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.