Skip to main content

Încă 12 paturi de ATI, pentru bolnavii de coronavirus din Timişoara! Câte locuri sunt în total?

În această după-amiază a fost pus în funcţiune tirul de terapie intensivă de la Spitalul Municipal Timişoara, care are o capacitate de 12 paturi.

Este vorba despre unitatea mobilă care iniţial a fost la Spitalul Victor Babeş din Timişoara şi la care s-a defectat instalaţia de climatizare, în urmă cu o lună.

CITEŞTE ŞI: Două noi focare de coronavirus au apărut în Timiș, iar unul a fost închis! În momentul de față sunt active 27

Tirul a fost reparat, iar acum a fost mutat în curtea Spitalului Municipal.

“Această unitate care are 12 paturi de terapie intensivă, cu oxigen,  a fost dotată de Spitalul Municipal cu un aparat ASTRUP pentru analize uzuale, astfel încât pacienții să nu mai trebuiască transportați pentru analize”, anunţă Prefectura Timiş.

Cele 12 paturi de ATI se adaugă celor 45 de paturi de ATI existente la această ora la  Spitalul Județean, Spitalul Victor Babeș, Spitalul Municipal Lugoj şi Casa Austria, care sunt ocupate în procent de 100%.

Mai există 6  paturi ATI la Clinica Bega (pentru gravide și lăuze), 4 la Spitalul Louis Turcanu și 6 la Spitalul de Boli Cardiovasulare (pentru cardiaci), din care este ocupat un pat.

Totodată, în spitalele din județul Timiș există un număr de 612 paturi, astăzi fiind ocupate 387. Totodată, în Clinica Bega, Spitalul Louis Turcanu și Boli Cardiovasculare sunt încă 139 paturi COVID, din care 23 sunt ocupate.

CITEŞTE ŞI: Aproape 1.200 de pacienți infectați cu COVID se zbat între viață și moarte, la terapie intensivă! Alte aproape 5.000 de persoane s-au infectat

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.