Skip to main content

Explozie a preţurilor la locurile de cazare din Timişoara! Pentru deschiderea TM 2023, hotelerii au scumpit camerele, chiar şi cu 85%

Peste două săptămâni se dă startul programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, iar autorităţile promit un an plin de spectole, expoziţii şi conferinţe susţinute de diverse personalităţi recunoscute la nivel internaţional.

Cu o asemenea ofertă, antreprenorii din Horeca speră ca numărul turiştilor să fie unul uriaş şi astfel să îşi mai recupereze din pierderile înregistrare în pandemie.

Iar pentru a fi siguri de profit, unii dintre hotelieri au crescut preţurile chiar şi cu 85%, pentru weekend-ul în care va avea loc deschiderea oficială a programului, faţă de acest weekend.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Zeci de oameni, printre care şi copii, blocaţi în nămeţi! Intervenţie dificilă a jandarmilor montani

Conform booking.com, cea mai mare majorare a preţurilor este operată de Reghina Blue Hotel.

Aici, pentru o cameră double, în perioada 17-20 februarie, turiştii trebuie să plătească 2.400 de lei, iar aceaşi cameră costa între 3 şi 6 februarie, 1.300 de lei.

O scumpire substanţială este şi la Hotel Mercure, unde în această perioadă, preţul unei camere double este 1.357 de lei, iar peste două săptămâni, 2.027 de lei, tot pentru trei nopţi.

La hotelurile Stein Collection şi Old Town, administratorii au majorat preţul cu 21,5%, astfel că o cameră care acum costă 1.233 de lei, respectiv 1.330 lei, în weekendul de deschidere a Capitalei Culturale Europene, va putea fi rezervată la preţul de 1.498, respectiv 1.615 lei.

Conform aceluiaşi site, două dintre hotelurile din zona centrală, Hotel Timişoara şi Hotel Continental, nu mai au nicio cameră disponibilă pentru perioara 17-20 februarie, iar în aceast final de săptămână preţul este de 1.385 de lei, respectiv 900 de lei.

Cei care nu îşi doresc neapărat confortul unui hotel de 4 stele, pot opta pentru pensiuni, hoteluri de 2-3 stele sau apartamente închiriate în regim hotelier.

Pentru astfel de variante, preţurile pornesc de la 342 de lei, pentru două persoane, în perioada 17-20 februarie.

CITEŞTE ŞI: Păpuşi gigantice, pe străzile Tmişoarei! Vezi aici când va avea loc parada cu vietăți acvatice stilizate

Dar şi la aceste categorii se înregistrează scumpiri, pentru weekendul în care se dă startul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Spre exemplu, un apartament cu o singură cameră, care putea fi închiriat între 3 şi 6 februarie, cu 342 de lei, peste două săptămâni, va costa, tot pentru trei nopţi, 427 de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.