Skip to main content

Atenţie, dacă aveţi câini! Poliţiştii fac controale, pentru a afla dacă respectaţi legea

După tragedia din capitală, unde o femeie a murit, după ce a fost muşcată de câini, iar ancheta nu a stabilit deocamdată dacă este vorba despre câini maidanezi, sau câini de rasă, pe care proprietarii i-au lăsat nesupravegheaţi, poliţiştii verifică patrupedele de companie.

Astfel de acţiuni a avut loc deja în localitățile Șag, Sânmihaiu, Peciu și Parța, din județul Timiș, pentru verificarea modului în care este respectată legea privind regimul de deținere al câinilor periculoși din categoriile I și II.

CITEŞTE ŞI: Explozie a preţurilor la locurile de cazare din Timişoara! Pentru deschiderea TM 2023, hotelerii au scumpit camerele, chiar şi cu 85%

În doar câteva ore, oamenii legii au descoperit 68 de câini periculoși ai căror proprietari încălcau legea.

Este vorba despre câini din rasele Pitbull, Cane Corso, Ciobănesc Caucazian şi Rottwiler, care nu erau microcipaţi, vaccinaţi sau sterlizaţi.

De asemenea, polițiștii au constatat că pentru câinii din categoria I nu exista asigurare pentru răspundere civilă.

Totodata, proprietarii câinilor nu au depus la sediul postului de poliție documentele prevăzute de lege și nu au înregistrat câinii la Asociația Chinologica Timiș.

În urma verificărilor, au fost date 49 de amenzi, în valoare totala de 13.000 de lei.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Zeci de oameni, printre care şi copii, blocaţi în nămeţi! Intervenţie dificilă a jandarmilor montani

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.