Skip to main content

Harta Revoluţiei, disponibilă online! Este o aplicație interactivă cu date, fotografii şi interviuri

Proiectul reMIND MAPPING 89 dezvoltă de mai bine de 2 ani o arhivă de memorie vie a momentului istoric Revoluția Română din Decembrie 1989.

Proiectul este inițiativa unui ONG timișorean specializat în hărți interactive. Această arhivă se prezintă azi sub forma unei hărți cu acces liber pe www.gistm.ro/revolutie. Ea conține date despre arestările de la Revoluție în Timișoara, fotografii, interviuri scrise și interviuri video cu peste 50 de participanți direcți la Revoluție în Timișoara, București și alte câteva orașe din țară.

CITEŞTE ŞI: Killa Fonic, DJ K-lu și 10 artiști Drum&Bass, la Parcul Crăciunului, în perioada următoare!

Proiectul se mândrește cu faptul că a fost gândit și realizat cu și pentru tineri. Până în prezent au fost implicați în activitățile proiectului peste 60 de liceeni, coordonați de un mic grup de specialiști. Liceenii au realizat toate interviurile din harta interactivă (care, puse cap la cap, înseamnă aproape 48 de ore de filmare brută). Participarea lor în acest proiect le-a prilejuit întâlnirea nemijlocită cu oameni care le pot fi modele reale de eroism, demnitate, forță spirituală, oameni care au strigat LIBERTATE in decembrie 1989.

Dar ce este libertatea? Ce este adevărata libertate? Ca să răspundă la această întrebare, câteva echipe de liceeni au realizat din interviuri filme documentare de scurt-metraj. Sunt montaje pline de EMOȚIE personală, care spun ADEVĂRUL, care CONDAMNĂ sau care VINDECĂ. Important și impresionant e modul în care toate reușesc să aducă la lumină, prin povestea pe care o spun, cel mai prețios bun al omului: sufletul lui„, transmit iniţiatorii proiectului.

Toate materialele realizate în acest proiect pot fi vizionate pe www.gistm.ro/revolutie, pe conturile de Facebook sau Instagram reMIND MAPPING 89.

CITEŞTE ŞI: Au început forajele pentru studiul geotehnic, la viitorul pod Solventul!

Prin intermediu Fundației Casa Paleologu, elevii participanți în realizarea montajelor vor primi burse integrale prin care să aibă acces la cursurile organizate în următoare perioadă.

map 1

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.