Skip to main content

Hai să îl întâlneşti pe unul dintre actorii din Game of Thrones şi Star Wars! Miltos Yerolemou participă, în aceste zile, la un festival de film, lângă Timişoara!

A început Festivalul internațional de film „The Galactic Imaginarium” de la Dumbrăvița, care a ajuns la cea de-a patra ediţie.

Anul acesta s-au înscris în festival 123 de filme din 34 de țări.

CITEŞTE ŞI: Macaze automatizate pe Calea Stan Vidrighin! Investiția depășește 2,6 milioane de lei

Comitetul de selecție, format din Eliza Filimon, Cristian Vicol și Darius Hupov, a avut rolul de a nominaliza cele 30 de filme din selecția oficială, grupate în următoarele categorii:

  • • Film Science Fiction (scurt și lung metraj)
  • • Film Fantasy/Fantastic (scurt și lung metraj)
  • • Film de animație (scurt și lung metraj)
  • • Film de comedie/parodie (scurt metraj)
  • • Film documentar (cu subiect legat de Science Fiction sau Fantasy)

Fiecare categorie unde au fost nominalizate filme din finala festivalului va avea un câștigător, ales de juriul evenimenului, constituit din: Irina-Margareta Nistor,  Florin Kevorkian, Bogdan Mihăilescu şi Miltos Yerolemou, actorul britanic cunoscut pentru rolurile pe care le-a interpretat în Game of Thrones şi Star Wars.

Este o mare onoare pentru mine, să fiu din nou, în România, să mă bucur de cultura de aici şi să fac parte din juriul acestui festival. Am apucat să văd câteva dintre filme şi sunt extraordinare. Mă bucur că avem şi filme româneşti”, a spus Miltos Yerolemou.

Mă bucur să fiu alături de domnul Miltos, unul dintre actorii filmului Game of Thrones, unul dintre filmele mele preferate. Eu sunt un fan al filmelor science fiction. Mi-a făcut plăcere să fac parte din echipa dânsului. Îi aştept pe toţi copiii, sâmbătă şi duminică, la Căminul Cultural, unde vor avea loc tot felul de ateliere de robotică şi de creaţie, vor fi prezentate şi filme. Micuţii, dragi mie, vor fi încântaţi. Vor avea foarte multe de făcut. Avem şi food truck, zonă de luat masa, sucuri, îngheţată. Va fi weekendul tuturor copiilor, în special al celor din Dumbrăviţa”, a detaliat consilierul local Alina Sperlea, care a sprijinit financiar evenimentul.

CITEŞTE ŞI: Universitatea de Vest din Timișoara, prezentă în ediția 2024 a QS Europe University Rankings

Faptul că punctul de plecare este aici, la Dumbrăviţa, şi se extinde, mi se pare un lucru minunat. Avem tot felul de producţii, de la lung metraje la scurt metraje, la documentare, la filme de animaţie, aşa că e o săptămână foarte frumoasă”, a spus Irina Margareta Nistor, critic de film.

Festivalul internațional de film „The Galactic Imaginarium” este singurul festival de film Science Fiction și Fantasy din România.

Ediţia din acest an se desfăşoară până pe data de 24 septembrie, la Casa de Cultură şi la Centrul Equilibrium din Dumbrăviţa, dar şi online, în sesiuni online deschise publicului și cu posibilitatea de a vedea filmele din festival online, pe platforma de streaming proprie.

Toate detaliile legate de festival, inclusiv programul acestuia, sunt disponibile AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.