Skip to main content

Macaze automatizate pe Calea Stan Vidrighin! Investiția depășește 2,6 milioane de lei

Amenajarea liniei de tramvai de pe Stan Vidrighin este aproape de finalizare! În plus, municipalitatea propune o nouă investiție.

Mai exact, Primăria Timișoara automatizează macazele de la intersecția dintre Calea Stan Vidrighin și Bulevardul 1 Decembrie 1918. Investiția de reabilitare a Căii Stan Vidrighin se află într-un stadiu avansat de execuție, iar liniile de tramvai sunt aproape finalizate. În acest sens, administrația locală achiziționează echipamentele speciale pentru a finaliza infrastructura de tramvaie.

Practic, se va renunța la sistemul de operare anacronic în care vatmanul trebuia să coboare din tramvai pentru a schimba macazul, acest lucru făcându-se automat după instalarea noilor echipamente.

În ceea ce privește linia de tramvai, lucrarea este aproape de finalizare, iar investiția totală este realizată în proporție de peste 70%.

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin din Timișoara au demarat în primăvara anului trecut și includ reamenajarea liniei duble de tramvai, două benzi de carosabil pe sens, piste de bicicletă și îmbunătățirea trotuarelor.

Totodată, se efectuează lucrări de modernizare a infrastructurii subterane (apă și canalizare, telecomunicații), precum și de execuție a instalațiilor de iluminat stradal și pietonal. Proiectul de reabilitare a magistralei de apă, parte a investiției Aquatim, a fost finalizat pe această porțiune.

Valoarea contractului pentru macazele automate și modernizarea intersecției pentru tramvaie este de 2.205.000 lei (fără TVA), iar termenul de livrare a echipamentelor este de 2 luni.

Lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin au o valoare de 83 de milioane de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.