Skip to main content

Atenţie la banii din cont! A apărut o nouă metodă de înşelăciune, care te lasă fără economii şi te face şi dator la bănci

O nouă escrocherie ia amploare, iar cei care stau în spatele ei se folosesc de numele unei mari companii de distribuţie a gazului.

Mai exact aceştia postează, în diverse medii, anunţuri prin care îi înştiinţează pe cei interesaţi, că pot cumpăra acţiuni la o firmă de furnizare a gazului, după care îşi transferă în conturile lor atât banii “investiţi” cât şi sumele pe care le mai găsesc pe cardurile victimelor.

CITEŞTE ŞI: Hai să îl întâlneşti pe unul dintre actorii din Game of Thrones şi Star Wars! Miltos Yerolemou participă, în aceste zile, la un festival de film, lângă Timişoara!

O femeie de 70 de ani din Petroşani, a rămas fără 8.900 de lei, după ce a încercat să recupereze 24.000 de lei pe care soţul ei le-a plătit pentru acţiunile fictive.

“Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată prin plângere de către o femeie în vârstă de 70 de ani, din municipiul Petroșani, cu privire la faptul că, în data de 20 septembrie 2023 în urma unei conversații purtate cu o persoană de sex masculin, care promitea să îi înapoieze suma de bani (suma pe care soțul acesteia, a transferat-o anterior într-un cont bancar în vederea investițiilor în acțiuni la o societate de distribuție a gazului, respectiv suma de 24.000 lei), i-a comunicat datele cardului bancar, permițându-i accesul în vederea efectuării tranzacției, însă aceasta a fost înșelată în sensul că, persoana de sex masculin căreia îi comunicase toate datele i-a sustras suma de 8900 lei din contul bancar”, transmite IPJ Hunedoara.

Prin aceeaşi metodă a fost înşelat şi un bărbat de 36 de ani din comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara, care a plătit 1.250 de lei pentru a deveni acţionar la compania de furnizare a gazului.

După câteva zile şi-a dat seama că ceva nu este în regulă, a încercat să îşi recupereze banii, doar că s-a trezit cu un credit de 58.342 de lei, pe numele lui.

“În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, bărbatul a găsit pe o rețea de socializare, un anunț prin care se ofereau spre vânzare acțiuni ale societății de distribuire a gazelor naturale. Acesta a accesat link-ul menționat în anunț și ulterior a fost contactat telefonic de către o persoană cu identitate necunoscută, care s-a prezentat ca fiind agent de brokeraj din cadrul unei societăți societății din Londra și care i-a indicat modalitatea de achiziție a acțiunilor respective. Ulterior, bărbatul, a dorit să își retragă banii depuși, în sumă de 1250 lei, iar persoana cu identitate necunoscută i-a cerut să deschidă un cont la o unitate bancară, unde urma să-i vireze banii. În data de 20.09.2023, în urma discuțiilor telefonice purtate cu aceeași persoană, bărbatului i s-a cerut să acceseze mai multe link-uri și să aprobe mai multe tranzacții, însă la un moment dat a observat că ceva nu este în regulă și a închis conversația. Ulterior, persoana vătămată a constatat faptul că în numele său a fost accesat un credit în valoare de 58342 lei, dar pentru că a solicitat blocarea acestui credit la Serviciul Clienți ai unității bancare, banii nu au fost transferați într-un alt cont”, mai anunţă IPJ Hunedoara.

Ambele cazuri sunt anchetate de poliţiştii hunedorei care au deschis dosare penale pentru înşelăciune şi încearcă acum să dea de urma escrocului şi a complicilor lui.

CITEŞTE ŞI: Macaze automatizate pe Calea Stan Vidrighin! Investiția depășește 2,6 milioane de lei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.