Skip to main content

Gestul care salvează vieţi! Tinerii din TSD Timiş au donat astăzi sânge, pentru cei aflaţi în suferinţă

Pe data de 14 iunie este marcată, în fiecare an, Ziua mondială a donatorului de sânge, care de această data are sloganul “Donează sânge, donează plasmă, dăruieşte viață, dăruiește des”.

Evenimentul, marcat la nivel global se concentrează asupra pacienților care au nevoie de sprijin pe tot parcursul vieții și subliniază rolul pe care fiecare persoană îl poate juca, prin oferirea darului valoros de sânge sau plasmă.

CITEŞTE ŞI: Gest extrem! O tânără de 24 de ani s-a aruncat în gol de pe un viaduct! Medicii n-au mai putut face nimic pentru ea

De asemenea, evidențiază importanța donării regulate de sânge sau de plasmă pentru a crea o rezervă sigură și durabilă, disponibilă în permanență, în întreaga lume, astfel încât toți pacienții care au nevoie să poată beneficia de tratament în timp util.

La Timişoara, tinerii social-democraţi s-au mobilizat şi au mers, de la prima oră a zilei, să doneze sânge şi speră ca gestul lor să fie urmat de cât mai multă lume.

“Campania “Donează-Salvează o viață” lansată de TSD Timiș are ca scop promovarea și încurajarea donării de sânge. Prin toate acțiunile de acest gen, ne dorim să creștem procentul tinerilor care donează regulat sânge”, spune Claudiu Baiaș președintele TSD Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.