Skip to main content

Geniile din Timișoara! Studenții de la Universitatea Politehnica au cucerit podiumul la un concurs de soluţii inovatoare

Studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara s-au evidențiat, în ultima perioadă, în mai multe concursuri de specialitate importante, la care au participat și au obținut premii importante.

La cea de-a VII-a ediție a concursului „TeChallenge”, cu temele „Tehnologiile Viitorului în Smart City” și „Industria 4.0”, desfășurat la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, trei echipe au reprezentat Universitatea Politehnica Timișoara, două dintre ele fiind distinse cu premiul 3, iar cea de a treia obținând o mențiune.

CITEŞTE ŞI: Bătrână, transportată de urgenţă la spital, după ce flăcări violente i-au cuprins apartamentul

Astfel, echipa Fountains in the sea (F.I.T.S)” compusă din Boroica Vasile (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Anul 4), Catrinoiu Daria (Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Mobilier și Amenajări Interioare, Anul 3), Lovasz Karla-Elisabeth (Facultatea de Mecanică, masterandă, Sisteme Robotice cu Inteligență Artificială, Anul 1), Tănase Ioana Antonia (Facultatea de Arhitectură și Urbanism, masterandă, Tendințe, Mobilier și Tehnologii noi în Arhitectura de Interior, Anul 2), Sorescu Valentin-Petru (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, masterand, Tehnologii Multimedia, Anul 1), a obţinut unul dintre cele două bronzuri.

Proiectul prezentat a fost o macheta realizată prin imprimare 3D a celor mai importante clădiri istorice din centrul orașului Timișoara.

Macheta a devenit o hartă interactivă tridimensională, prin care s-a utilizat o combinație între tehnologie, artă și istorie pentru a evidenția clădirile și obiectivele istorice importante ce au prins viață prin intermediul tehnologiei IoT.

Echipa F.I.T.S. a luat și marele premiu la Interactive Digital Media Student Contest (IDMSC).

Cel dea doua echipă care a obţinut locul 3 la concursul „TeChallenge” este „Solar Encrypt” formată din  Preda Bogdan (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații, Anul 3), Silviu Pașca (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Anul 3) George Fofiu, student UVT.

Proiectul a constat în dezvoltarea unui dispozitiv alimentat cu energie solară care să servească drept server cloud privat, VPN și mediu de comunicare în zonele fără semnal GSM folosind semnalul transmis prin unde radio.

CITEŞTE ŞI: Blocaj, la nivelul Prefecturii Timiş! Angajaţii şi-au oprit activitatea, în semn de protest şi ameninţă cu boicotarea alegerilor

Mențiunea a fost obţinută de echipa „Autonomous driving vehicle” din care fac parte: Medrea Raluca Maria (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Anul 4), Bodea Paul Avram (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Anul 4), Schuldesz Paul (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, masterand iDATA, Anul 1), Bancă Răzvan (Facultatea de Mecanică, Mecatronică și  Robotică, Anul 3).

Proiectul prezentat a fost o mașinuță electrică controlată de un Raspberry Pi care se ghidează pe drum cu ajutorul unei camere video.

Concursul a fost sponsorizat de compania Honeywell, iar fiecare echipă a primit o bursă în valoare de 10.000 lei pentru implementarea propriului proiect.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.