Skip to main content

Blocaj, la nivelul Prefecturii Timiş! Angajaţii şi-au oprit activitatea, în semn de protest şi ameninţă cu boicotarea alegerilor

Salariile mai mici decât ale colegilor din Primării şi Consilii Judeţene îi revoltă pe angajaţii Prefecturilor din ţară, care au decis să protesteze astăzi.

În Timiş, la fel ca şi în alte judeţe, activitatea instituţiei prefectului este blocată, timp de două ore.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Un şofer beat şi drogat a făcut prăpăd în trafic! Întreaga scenă, filmată de o cameră de bord

 “Noi, salariații din instituțiile prefectului, solicităm de urgență, adoptarea Proiectului de Lege nr. 285/2022 pentru modificarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în așa fel încât salarizarea noastră să se facă pe grilă de administrație de stat, așa cum sunt încadrați, la acest moment, aproape toți angajații din serviciile publice deconcentrate.  Considerăm că, salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate”, transmit angajaţii Prefecturii Timiş.

La protest participă atât funcţionarii publici cât şi personalul contractual, iar aceştia ameninţă cu greva generală, pentru perioada în care trebuie să organizeze alegerile de anul viitor.

CITEŞTE ŞI: Tentativă de omor, proxenetism sau camătă! Gruparea cu ramificaţii în judeţul Timiş, călcată de mascaţi, în această dimineaţă

Asta în cazul în care nemulţumirile lor, privind majorările salariale, nu vor fi ascultate şi rezolvate.

“Intenționăm să declarăm greva generala în perioada premergătoare desfășurării alegerilor europarlamantare prin blocarea tuturor procedurilor specifice organizării alegerilor, proceduri ce se realizează de către angajații din prefecturi(preluarea și predarea buletinelor de vot, precum și a celorlalte material necesare procesului electoral, asigurarea plății tuturor celor implicați în procesul electoral, s.a.)”, se mai arată în comunicatul transmis de angajaţii Prefecturii Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.