Skip to main content

Galerie foto: Unitate de Primiri Urgenţe, ca în filme! Autorităţile anunţă un hub de sănătate la Timişoara

După mai bine de trei ani de la momentul în care fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul judeţean Timişoara, lucrările au fost finalizate.

Astăzi, secţia a fost inaugurată, iar la eveniment a participat şi şeful DSU, Raed Arafat, care a subliniat importanţa acestei investiţii care precede lucrări mult mai ample, pentru realizarea unui nou UPU, care va fi realizat printr-un proiect cu Banca Mondială.

CITEŞTE ŞI: Moarte suspectă! Doi bărbaţi au fost găsiţi fără suflare în propria locuinţă. Poliţiştii au început o anchetă

“Chiar dacă vom avea această nouă unitate peste 3-4-5 ani, aceasta extindere va permite să existe conditii mai umane, mai corecte, mai civilizate pentru cetăţeni, dar si pentru colegii care lucrează în aceasta unitate. Este un pas extrem de important şi cred ca va fi o tranziţie până se va termina unitate nouă. Acolo vom vedea spaţii şi mai mari, am înţeles că vorbim despre peste 2.000 de metri pătraţi, cee ace va însemna o transformare radical a asigurării asistenţei medicale de urgenţă (…) Trebuie să ne adaptăm în permanenţă numărului de cazuri, nevoilor sistemului de urgenţe, fie că este vorba despre platforma de investigaţii, spaţiile necesare, capacitatea de a primi pacienţi sau resursa umană care lucrează. Vorbim despre un sistem extrem de complex, iar UPU are un rol major”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU

Noua secţie UPU, care a fost inaugurată astăzi are un spaţiu pentru accesul ambulanţelor, o sală nouă de aşteptare, spaţii de decontaminare, săli de recepţie şi triaj, iar la etaj a fost amenjată o sală de curs.

Practic, corpul de clădire în care funcţiona până acum UPU, a fost extins cu 800 mp, iar investiţia a fost de 8 milioane de lei.

“Spitalul Judeţean Timişoara funcţionează ca un spital regional, pentru că aici ajung pacienţi din întreaga regiune. Investiţia în UPU este o investiţie în creşterea şanselor de supravieţuire a bolnavilor. Pandemia ne-a arătat că un UPU eficient salvează vieţi. Unitatea noastră de Primiri Urgenţe era la nivelul anilor de început ai acestor secţii, anii 90, când şi necesităţile erau altele. Creşterea suprafeţelor înseamnă şanse mai mari pentru medici de a rezolva cazurile grave, timpi de aşteptare mai scăzuţi pentru pacienţi şi o mai bună organizare a fluxurilor şi a circuitelor medicale“, a declarat Alin Nica  

“Speranţa noastră este ca timpii de aştptare să scadă. Există o categorie de pacienţi de cod alb sau albastru, care nu au nevoie nici de analize, nici de radigrafii, nici de tratament medical perfuzabil, ci doar de consultaţii. Am reuşit să cream un flux separat pentru ei, iar asta va degreva cu 10-15% presiunea de pe paturile din UPU”, a explicat medicul Mihai Grecu, şeful UPU.

CITEŞTE ŞI: Aparat care salvează vieți, în centrul Timișoarei! Un defibrilator mobil, instalat în Piața Victoriei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.