Skip to main content

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Este vorba despre o investiţie de 230 de milioane de lei, care va ajuta la generarea de energie termică şi electrică.

Este vorba despre o instalaţie de cogenerare de înaltă eficiență, cu o putere de 45 MW electric și 44 MW termic care va contribui şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproape 71.400 de tone anual.

„Facem acum investițiile pe care orașul trebuia să le facă acum 10 ani. Aplicăm acum pentru cea mai mare finanțare obținută vreodată pentru modernizarea sistemului centralizat de termoficare. Instalația, pe care ne dorim să o punem în funcțiune la finele anului viitor – începutul anului 2024 va produce apă caldă, pe care o putem folosi în sistem centralizat, dar și curent, pe care îl putem vinde pe piață”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Problema este că proiectul a ajuns pe masa consilierilor, fără niciun studiu de fezabilitate sau deviz, lucru care le-a ridicat multe întrebări aleşilor.

CITEŞTE ŞI: Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Din acest motiv, liberalul Dan Diaconu nici nu a votat această iniţitivă.

“Am întrebat președintele de ședință dacă își bate joc de noi. Cum să aprobi un studiu fără ca el să existe? Când s-a licitat? Cine l-a întocmit? Cum arată? Din ce e compus devizul? Despre ce e vorba – motoare sau turbină? Răspunsul a fost stupefiant: o să îl vedeți, în viitor. Proiectul a trecut asa cum era, USR a votat. Cum e posibil în anul 2022 ca un astfel de proiect să aibă aviz de legalitate? Cum e posibil să fie aprobat? Noaptea minții”, a scris Diaconu, pe facebook.

Dar, chiar şi aşa, e greu de spus când şi dacă va prinde contur acest proiect, pentru că lipseşte finanţarea.

Fritz se mândreşte cu ce vrea să facă, fără să aibă niciun leu în acest sens. E doar un plan, pentru care va încerca să obţină bani prin PNRR.

Acest lucru nu a rămas netaxat de fostul primar al oraşului care punctează că administraţia Fritz nu a reuşit în doi ani să acceseze niciun proiect european.

“Având în vedere noua mișcare propagandistică aducătoare de mii de like-uri ( ) a acestui Pinocchio ajuns din șomer Primar -mă refer la anunțul că va cere bani pe PNRR pt o retehnologizare la COLTERM în valoare de 230 milioane lei, pe care el o decretează drept cea mai mare din istorie -atenție: stadiul este că nici măcar n-a cerut încă acești bani, darămite să și facă ceva cu ei! -, vă reamintesc investițiile pe fonduri europene FĂCUTE EFECTIV cu mine ca Primar la COLTERM”, a scris fostul primar al Timişoarei, Nicole Robu, pe facebook.

Robu aminteşte suma de 500 de milioane de lei, bani europeni, care a fost investită  la Colterm, în mandatele lui.

CITEŞTE ŞI: Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

“Absorbția cu care se laudă cu nerușinare, când ar trebui să-și facă “sepukku” dacă ar avea onoare -ne referim la administrație- este până la ultimul euro conexă proiectelor lăsate de mine în derulare, cu finanțarea europeană gata aprobată, reprezentând un total de 570 milioane euro -cea mai mare sumă din țară!”, a mai scris Robu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.