Skip to main content

Fritz, prins cu mâţa-n sac, de Roxana Iliescu! Ilegalitatea pe care a făcut-o edilul, în acelaşi caz în care Nicolae Robu a fost chemat la DNA

Vestea că fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi trei foşti angajaţi ai Primăriei sunt cercetaţi de DNA, pentru abuz în serviciu, l-a făcut pe actualul edil al oraşului să iasă la rampă.

În timpul unei declaraţii de presă, Dominic Fritz a comentat subiectul, fără a fi întrebat de jurnalişti.

A vorbit despre acte de corupţie şi practici dubioase pe care le-a găsit în instituţie şi pe care le condamnă ferm, făcând referire şi la noul dosar de la DNA.

Dar, ce a uitat să spună Fritz, este că şi el a făcut aceeaşi greşeală de care este acuzat şi predecesorul său, exact în acelaşi dosar.

CITEŞTE ŞI: Video: Protest pentru Centura de sud a Timişoarei! Ce cer oamenii care au ieşit în stradă, în această după-amiază?

Mai exact, consilierul local, Roxana Iliescu, care este şi avocat, a descoperit că actualul primar a emis un nou certificat de urbanism şi o nouă autorizaţie de construcţie, exact pentru imobilul care l-a adus pe Robu, în vizorul procurorilor anticorupţie.

În condițiile în care pentru acest imobil instanța civilă a anulat Autorizația de Construire (la fel ca în cazul colegei de partid a primarului, Aida Szilagy), iar în dosarul penal era deja începută urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semmătură privată, actualul primar a semnat o nouă Autorizație de Construire pentru imobilul din Str. Muncitorilor.

Puțin mai detaliat:

1)Pentru acest imobil administrația Fritz a emis un nou Certificat de Urbanism în 6 iulie 2022: CU Nr. 1950;

2)Acest nou Certificat de Urbanism a făcut obiectul unui control de legalitate din partea Inspectoratului de Stat în Construcții în decembrie 2022, iar în urma controlului au fost constatate neconformități și s-au dispus măsuri conform Procesului Verbal de Control nr. 10154/14.12.2022;

3)În 30 ianuarie 2022, Fritz a semnat noua Autorizație de Construire pentru imobilul din Str. Muncitorilor: AC 64/30.01.2023”, a explicat Roxana Iliescu, pe facebook, unde a ataşat şi documentele la care face referire.

Mai exact, Robu şi trei foşti angajaţi din Primărie, sunt acuzaţi că au emis o autorizaţie de construcţie, pentru clădirea de pe strada Muncitorilor, în neconordanţă cu certificatul de urbanism.

Instanţa a anulat autorizaţia, iar Dominic Fritz, în loc să dispună demolarea construcţiei, conform legii, a emis un nou certificat şi o nouă autorizaţie.

CITEŞTE ŞI: Încep concedierile la STPT! Anunţul făcut de primarul Timişoarei, despre redresarea Societăţii de Transport Public

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.