Skip to main content

Fritz, prins cu mâţa-n sac, de Roxana Iliescu! Ilegalitatea pe care a făcut-o edilul, în acelaşi caz în care Nicolae Robu a fost chemat la DNA

Vestea că fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi trei foşti angajaţi ai Primăriei sunt cercetaţi de DNA, pentru abuz în serviciu, l-a făcut pe actualul edil al oraşului să iasă la rampă.

În timpul unei declaraţii de presă, Dominic Fritz a comentat subiectul, fără a fi întrebat de jurnalişti.

A vorbit despre acte de corupţie şi practici dubioase pe care le-a găsit în instituţie şi pe care le condamnă ferm, făcând referire şi la noul dosar de la DNA.

Dar, ce a uitat să spună Fritz, este că şi el a făcut aceeaşi greşeală de care este acuzat şi predecesorul său, exact în acelaşi dosar.

CITEŞTE ŞI: Video: Protest pentru Centura de sud a Timişoarei! Ce cer oamenii care au ieşit în stradă, în această după-amiază?

Mai exact, consilierul local, Roxana Iliescu, care este şi avocat, a descoperit că actualul primar a emis un nou certificat de urbanism şi o nouă autorizaţie de construcţie, exact pentru imobilul care l-a adus pe Robu, în vizorul procurorilor anticorupţie.

În condițiile în care pentru acest imobil instanța civilă a anulat Autorizația de Construire (la fel ca în cazul colegei de partid a primarului, Aida Szilagy), iar în dosarul penal era deja începută urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semmătură privată, actualul primar a semnat o nouă Autorizație de Construire pentru imobilul din Str. Muncitorilor.

Puțin mai detaliat:

1)Pentru acest imobil administrația Fritz a emis un nou Certificat de Urbanism în 6 iulie 2022: CU Nr. 1950;

2)Acest nou Certificat de Urbanism a făcut obiectul unui control de legalitate din partea Inspectoratului de Stat în Construcții în decembrie 2022, iar în urma controlului au fost constatate neconformități și s-au dispus măsuri conform Procesului Verbal de Control nr. 10154/14.12.2022;

3)În 30 ianuarie 2022, Fritz a semnat noua Autorizație de Construire pentru imobilul din Str. Muncitorilor: AC 64/30.01.2023”, a explicat Roxana Iliescu, pe facebook, unde a ataşat şi documentele la care face referire.

Mai exact, Robu şi trei foşti angajaţi din Primărie, sunt acuzaţi că au emis o autorizaţie de construcţie, pentru clădirea de pe strada Muncitorilor, în neconordanţă cu certificatul de urbanism.

Instanţa a anulat autorizaţia, iar Dominic Fritz, în loc să dispună demolarea construcţiei, conform legii, a emis un nou certificat şi o nouă autorizaţie.

CITEŞTE ŞI: Încep concedierile la STPT! Anunţul făcut de primarul Timişoarei, despre redresarea Societăţii de Transport Public

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.