Skip to main content

Fritz lasă Timişoara pradă şobolanilor, ţânţarilor şi altor insecte! Semnalul de alarmă tras de consilierul local, Roxana Iliescu!

Astăzi, consilierii locali din Timişoara au aprobat documentaţia necesară unei licitaţii prin care să fie desemnată firma care va face dezinsecţie şi deratizare în oraş.

Problema este că vechiul contract a expirat încă de pe 10 mai, iar legea îl obliă pe operatorul respective să ofere servicii de combatere a dăunătorilor, încă trei luni.

CITEŞTE ŞI: O comună lipită de Timișoara rămâne fără transport public! Motivul pentru care SMTT suspendă toate cursele

Timp insuficient, spune consilierul local Roxana Iliescu, pentru desemnarea unei noi societăţi care să facă deratizarea şi dezinsecţia oraşului.

Iar asta înseamnă că în plin sezon al insectelor, nu va avea cine să combată ţânţarii, muştele, puricii şi alte insecte

“Care este riscul? Să nu beneficiem de servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare extrem de importante mai ales acum, in cea mai importantă perioada a anului in care acestea ar trebui desfășurate. De ce există riscul asta? Pentru ca legea obligă fostul operator sa continue activitatea după expirarea contractului încă cel mult 90 de zile, iar cele două luni câte au mai rămas (contractul a expirat in 10.05.2023- vezi art. 33 alin. (2) și (3) din Legea 51/2006), nu sunt suficiente pentru derularea licitației și încheierea noului contract și cel mai important, pentru că, la momentul actual, nu există un Program unitar de acțiuni in vigoare (vezi art. 103 și art. 105 alin. (3) din Regulamentul cadru al serviciilor de salubrizare Ordin 85/2015)”, explică Roxana Iliescu.

Întreaga situaţie ar fi putut fi prevenită, dacă administraţia Fritz pregătea din timp, documentaţia pentru desemnarea unei noi firme de dezinsecţie şi deratizare.

CITEŞTE ŞI: Aquatim construiește stații de tratare din fonduri europene, în Timiș! Au fost semnate contractele

Iar problema este cu atât mai mare cu cât şi ceea ce s-a făcut până acum, s-a făcut de mântuială.

“Motivul întârzierii demersurilor privind încheierea unui nou contract? O modificare legislativă apărută încă din septembrie 2022 de care nu au avut cunoștință. Cât despre activitatea derulată în acest an, vă anunț cu îngrijorare că au fost derulate doar două acțiuni: una de dezinsecție și una de deratizare. Legea spune altceva:

Conform art. 105 din Regulamentul cadru al serviciilor de salubrizare -Ordin 85/2015:

-dezinsecția pentru combaterea țânțarilor se execută lunar in sezonul cald pe spațiile deschise, minim 3 tratamente pe an in spațiile închise;

-pentru combaterea altor vectori dezinsecția se execută trimestrial și ori de câte ori este nevoie in spațiile închise”, mai spune Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.