Skip to main content

Aquatim construiește stații de tratare din fonduri europene, în Timiș! Au fost semnate contractele

Aquatim a semnat astăzi două contracte de lucrări pentru proiectarea și execuția a două stații de tratare a apei potabile în județul Timiș.

Acestea fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Ambele contracte s-au semnat cu Asocierea S.C. DATCOMP S.R.L. – S.C. BEESPEED AUTOMATIZARI S.R.L.

„Proiectare și execuție stații tratare Deta și Ciacova – Lotul 1 – Stația de tratare Deta”, în valoare de 15.715.831,63 Lei, fără TVA, prevede extinderea și modernizarea stației de tratare Deta, prin introducerea unor sisteme și echipamente noi și a sistemului SCADA, extinderea sursei subterane Deta prin realizarea a cinci noi foraje, montarea unor conducte de aducțiune între forajele noi și STA Deta (aproximativ 1km lungime), înlocuirea conductei de aducțiune dintre frontul de captare Pădureni-Jebel și STA Deta (aproximativ 10 km lungime). Durata contractului pentru acest lot este de 24 luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări), urmate de 60 de luni perioada de garanție.

„Proiectare și execuție stații tratare Deta și Ciacova – Lotul 2 – Stația de tratare Ciacova”, în valoare de 10.662.060,28 Lei, fără TVA, presupune execuția unei stații noi de tratare la Ciacova, echipată cu tehnologie de ultimă oră și cu sistem SCADA, reabilitarea rezervorului existent de înmagazinare a apei (500mc), extinderea sursei subterane Ciacova cu două foraje noi și o conductă de aducțiune de aproximativ 1,9 km. Durata contractului pentru acest lot este de 24 luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări), urmate de 60 de luni perioada de garanție.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim.  Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.