[FOTO] Ziua Jandarmeriei, sărbătorită la Timişoara cu exerciţii de dresaj canin, lupte şi focuri de armă!

Jandarmii timişeni şi-au deschis porţile, cu ocazia aniversării a 168 de ani de la înfiinţare.

CITEŞTE ŞI: În mai se dă startul curselor de vară! Unde pot pleca în vacanţă timişorenii cu cursele charter?

Şi pentru că este un eveniment peste care nu trebuie trecut cu vedere, jandarmii şi-au deschis larg porţile şi au pregătit o serie de surprize pentru cei care le-au treut pragul.

Au fost prezentate exerciţii demonstrative de autoapărare, intervenţie, dresaj canin, au fost şi standuri de prezentare a tehnicii din dotare, dar şi o expoziţie de documente în care sunt prezentate istoricul şi evoluţia jandarmeriei de-a lungul celor 168 de ani.

Este un eveniment organizat de Inspectoratul de Jandarmi Judedţean Timiş pentru sărbătorirea zilei Jandarmeriei, când noi jandarmii sărbătorim pe 3 aprilie 168 de ani de la înfiinţarea acestei frumoase arme. Ne-am pregătit cu multe exerciţii, multe surprize, în premieră avem şi o expoziţie organizată cu această temă a Zilei Jandarmeriei, expoziţie organizată cu sprijinul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Timiş, care ne-a pus la dispoziţie câteva documente edificatoare la ceea ce înseamnă istoria acestei arme. În programul de astăzi avem pregătite exerciţii de dresaj canin cu instructorii noştri şi câinii pe care îi coordonează, exerciţii de autoapărare, tactici ale jandarmilor de intervenţie când a fost perturbată ordinea şi liniştea publică şi totodată în exerciţiile de autoapărare veţi vedea luptătorii noştri din cadrul detaşamentului antiterorist, care zilnic se pregătesc să fie în măsură să intervină cu promptitudine la situaţiile deosebite unde sunt solicitaţi”, spune Cristian Marc, purtătorul de cuvânt al IJJ Timiş.

CITEŞTE ŞI: Razii de amploare în zona Fâşiei Gaza din Timișoara! Mai mulți proprietari, arși la buzunare

Cel mai mare succes la public l-au avut şi de data aceasta câinii special antrenaţi ai jandarmilor. Jack este unul dintre câinii Jandarmeriei, are opt ani şi peste doi ani se pregăteşte să treacă în rezervă. Până atunci însă mai are multe de demonstrat. Plutonierul adjutant Ion Azgur îl are partener pe Jack încă de când acesta avea două luni şi au trecut prin multe împreună.

jandarmi 4 4

E foarte complicat procedeul de dresaj şi problema cea mai mare e că durează pe întreaga viaţă a câinelui, în permanenţă trebuie lucrat cu câinele, dacă nu se lucrează îşi va pierde din abilităţi. Căţelul pe care eu l-am primit în dotare de la unitate are 8 ani, l-am luat de la vârsta de două luni. A urmat cursuri de dresaj la centrul chinologic Sibiu, a obţinut rezultate foarte bune pe tot parcursul utilizării lui în serviciu. Va mai fi în serviciu încă doi ani, sper să nu îşi piardă abilităţile şi să îşi ducă munca la bun sfârşit. Câinele e specializat pe patrulare intervenţie, aplanare stări conflictuale, este folosit la meciurile de fotbal, la toate acţiunile unde participăm şi unde avem nevoie de a bloca o stradă, de a restabili ordinea publică. E un coleg de încredere care nu te lasă niciodată când îţi este greu. El nu are altă menire decât de a te apăra, chiar până la sacrificul suprem. În următorii doi ani o să-l pensionăm, defapt va trece în rezervă”, spune Ion Azgur, plutonier adjuntant IJJ Timiş.

jandarmi 5 5

După ce va trece în rezervă Jack va ajunge în sânul familiei colegului său cu care şi-a petrecut primii 10 ani din viaţă. 

{gallery}Ziua Jandarmeriei 2018{/gallery}

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.