Skip to main content

FOTO Zeci de oameni evacuați, după explozia unei butelii! Doi adulți și doi copii au fost răniți

45 de oameni evacuați după explozia unei butelii, într-o clădire cu apartamente.

Alarma s-a dat în urmă cu puțin timp, în Giarmata, lângă Timișoara.

Patru persoane, doi adulți și doi copii au fost răniți de suflul deflagrației, care, din fericire, nu a fost urmat de incendiu.

În total 45 de persoane s-au autoevacuat din blocul respectiv.

Victimele au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar ulterior transportate la spital pentru îngrijiri suplimentare. Acestea prezintă arsuri de gradul II pe 10-20% din suprafața corporală.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri ai ISU, dar și pompierii voluntari din comună.

În data de 08.12.2023, la ora 11:56, am fost anunțați prin apel SNUAU 112 despre o explozie de butelie produsă la etajul 1 al unui imobil situat pe strada Industriilor, în localitatea Giarmata. A fost alertat de urgență Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara și la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, trei echipaje SMURD, dintre care, unul cu medic, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, două ambulanțe SAJ, dintre care, una cu medic și un microbuz de transport persoane din cadrul Detașamentului 2 Timișoara. În sprijin intervin pompierii voluntari ai comunei Giarmata. Facem precizarea ca explozia nu a fost urmată de incendiu. În urma evenimentului, 45 persoane s-au autoevacuat, rezultând patru victime (2 adulți și doi minori, din apartamentul în cauză)”, transmite ISU Timiș.

Cel mai probabil, explozia s-a produs ca urmare a unei scăpări de gaze a buteliei.

În urma exploziei, au fost afectate două apartamente, pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, fiecare. Este vorba despre apartamentul în care s-a produs deflagrația, dar și cel de lângă. Mai exact, a fost distrus peretele de rigips dintre apartamente, ușile au fost smulse din perete, iar geamurile au fost sparte.

A fost anunțat distribuitorul rețelei de gaze naturale și Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.