Skip to main content

FOTO Ultimele imagini de pe şantierul Stadionului Lego din Timişoara! În ce stadiu se află investiția?

La trei luni de la demararea șantierului de la Arena Eroii Timișoarei, cunoscută ca Stadionul Lego, lucrările sunt în toi.

A fost turnată deja fundația de la Peluza 2, iar acum se lucrează la umplere, iar în paralel, la Peluza Vest şi la Tribuna 1 se lucrează la turnarea fundației.

La Tribuna 2 se excavează și se lucrează la stabilizarea terenului prin realizarea coloanelor de piatră.

„Am fost pe șantierul de la Arena Eroii Timișoarei și sunt mulțumit de ritmul lucrărilor. Deja progresul este vizibil. Noul stadion este una din investițiile strategice ale orașului, așteptată de decenii de timișoreni. Mă bucur că facem progrese pe șantier și că în 2 ani aici se vor putea organiza meciuri sau concerte. Este un stadion pe care îl facem cu forțe proprii, exclusiv din banii din taxele și impozitele timișorenilor”, a spus primarul Dominic Fritz. 

Conform proiectului, stadionul de pe Calea Buziașului va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va avea o capacitate prevăzută de 10.101 locuri în tribune.

Construcția va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. În același timp, acesta va servi și drept locație pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

De asemenea, terenul va avea gazon natural și dotări ultramoderne. La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele.

La primul etaj vor fi lojele, oficii și altele spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto, dar și altele.

În plus, Primăria Timișoara anunță că va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă, pe o suprafață de aproape 53.000 mp.

Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la ieșirea din incinta stadionului.

Costurile pentru noul stadion se ridică la 123.615.850 lei (cu TVA) și sunt suportate de la bugetul local.

Lucrările de construcție sunt executate de Tehnodomus SA, care are la dispoziţie 2 ani și 3 de luni să finalizeze şantierul.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.