Skip to main content

Politehnica Timișoara crește numărul locurilor disponibile la toate facultățile! Iată câte sunt bugetate și câte sunt cu taxă!

Cererea tot mai mare de absolvenți ai unor specializări inginerești, dar și a unora adiacente, pe piața muncii se reflectă și în creșterea numărului de locuri bugetate alocate Universității Politehnica Timișoara, pentru admiterea la ciclul de studii de licență în anul universitar 2024-2025.

Începând cu data de 1 iunie 2024, a fost demarată și preînscrierea candidaților la concursul de admitere, care se face online, folosind aplicația Enroll, disponibilă pe pagina web dedicată admiterii.

Candidații sunt încurajați să își creeze conturi pe platforma Enroll, în perioada 1 iunie – 10 iulie 2024, cei care se preînscriu în această perioadă urmând să beneficieze de o reducere a taxei de înscriere de la 150 de lei la 100 de lei pentru înscrierea la maxim două secțiuni de concurs.

Ulterior, pentru a se înscrie în concurs, candidații au obligativitatea de a încărca în contul creat pe platforma Enroll o copie a diplomei de bacalaureat/adeverinței și de a completa fișa de înscriere cu media obținută la bacalaureat.

Și în acest an vor exista locuri speciale la admitere dedicate absolvenților din mediul rural, absolvenților proveniți din centre de plasament, absolvenți cu cerințe educaționale speciale, absolvenți de etnie romă, locuri speciale alocate Serviciului Român de Informații, locuri alocate sportivilor de performanță. De asemenea, elevii care au obținut premii la etapele naționale sau internaționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare pot fi admiși fără a mai susține concursul de admitere.

Detalii suplimentare despre admitere pot fi găsite pe site-ul Universității Politehnica Timișoara în secțiunea dedicată admiterii.

Repartizarea locurilor pentru admiterea la ciclul de studii de licență, pentru sesiunea iulie 2024 este următoarea:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.