Skip to main content

Foto: Timişoara este, oficial, capitala culturală a Europei! Mii de oameni au participat la deschiderea TM2023

A început programul Timişoara capitală Europeană a Culturii, iar punctul central al evenimentelor a fost în Piaţa Unirii, unde la ora 19:00 au urcat pe scenă, primii artişti.

Este vorba despre Doctorul Sinteză și K-Lu, urmaţi de Implant Pentru Refuz împreună cu Dora Gaitanovici, Adrian Despot, Dan Byron și ucraineanca Alyona Alyona.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: TM2023 a început cu stângul! Pană de curent, la Ceremonia de Gală! Cum au reacţionat primarul Fritz şi premierul Ciucă?

La ora 20:00, pe scenă au urcat comisarul european Adina Vălean, care i-a înmânat primarului, premiul „Melina Mercouri” din partea Comisiei Europene, care aduce şi o bonificație financiară de 1,5 milioane de euro.

Apoi, a urmat Muaré Experience un spectacol care îmbină muzică, dansul şi acrobaţiile aeriene.

La ora 21:00, a început recitalul Tarafului de Caliu, care a încins atmosfera din Piaţa Unirii, unde au fost prezenţi mii de oameni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.