Skip to main content

FOTO Nu rata ultima zi a Festivalului Medieval de la Timişoara! Ce evenimente sunt în centrul oraşului?

A fi om!

Timişoara a îmbrăcat în acest final de săptămână, haine medievale, iar atmosfera vremurilor de mult apuse a fost reînviată.

A cincea ediţie a Fesivalului Medieval al Castelului Huniade a debutat vineri seara. Evenimentul, devenit o tradiție prețioasă pentru Timișoara și județul Timiș, a fost conceput din dorința de a celebra și de a valorifica patrimoniul istoric.

Practic, parcul Castelului Huniade din centrul Timișoarei, s-a transformat într-o lume de basm, demult apusă.

În a doua zi a Festivalului a fost traversat portalul timpului. Aventura a început la ora 12, cu ateliere, teatru, ospețe, călăreți strălucitori și dueluri în sunet de arme. Pe scenă, eroismul s-a împletit cu istoria, într-un spectacol vibrant. Vitejia a fost pusă la încercare în arena de turnir și jocurile din piața castelului, iar „Orda”, satul nomad, ne-a pregătit un final cu tir cu arcul și lupte tătărești. Iată o fărâmă din aventurile de azi.

Sărbătoarea continuă și azi, în ultima zi de festival. Așadar spectatorii trebuie să se pregătească pentru un spectacol de neuitat: bătălii epice și asedii zgomotoase, prezentate cu măiestrie în ultima zi a festivalului.

La ora 15, cu inimile încărcate de emoție și ochii plini de imagini neprețuite, vom spune rămas-bun celor care au contribuit la frumusețea și măreția acestui eveniment, oaspeții castelului. Așadar, nu ratați nici azi această sărbătoare de neuitat, încântătoarea și palpitanta aventură care este Festivalul Medieval al Castelului Huniade. E o pagină de istorie care așteaptă să fie scrisă, iar voi sunteți invitați să fiți parte din poveste!”, transmit reprezentanții Muzeului.

Iată programul zilei de astăzi:

𝐃𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚̆, 𝟏𝟔 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞: Lumea războiului medieval

Cea de-a treia zi a Festivalului este dedicată lumii confruntărilor militare ale Evului Mediu, din zona Bazinului Carpatic. De la ciocnirile cruciaților cu șarjele iuți ale arcașilor călare, la cumplitele baraje de artilerie din carele de război ale Evului Mediu Târziu, vă invităm să urmăriți pe viu pagini ale istoriei noastre, încheind călătoria cu momentul cuceririi Timișoarei de către Imperiul Otoman și, convențional, sfârșitul Epocii Medievale!

𝐒𝐂𝐄𝐍𝐀̆

12: 45 – Teutonii Transilvaniei și Vulturii din Țara Călatei – Cumani și Cavaleri Teutoni: O trecere prin istoria începutului secolului al XIII-lea

13:30 – Wagenburg: Noul tip de război din secolul al XV-lea (Toate grupurile de reconstituire a Evului Mediu Târziu) – BĂTĂLIE

14:30 – Eyalet-ul de Timișoara, IgnisVultus și Asociația Losonczy István – Bătălia pentru Timișoara, partea II : Asediul din 1552

15:00 – Salutul grupurilor participante și încheierea Festivalului

PIAȚA CASTELULUI

12:30 – Peregrinii și Cimpoierii din Transilvania – animație cu cântece și jonglerii

14:00 – Truverii – Atelier de dansuri medievale

“ORDA” – SATUL NOMAD

12:00 – Nokors – Atelier de tir cu arcul istoric

13:00 – Hrafnabroethr – Prezentare de ateliere si viata cotidiana dintr-o localitate comerciala situata in zona Rus’-Kiev, precum și a negoțului cu sclavi

13:30 – Eyalet-ul de Timișoara – Viața de curte la margine de imperiu: prezentarea a diverse momente cotidiene din viața de la curtea Pașei de Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.