FOTO: Calvarul românilor care merg în concediu în Grecia! Cozi kilometrice, la singura vamă deschisă

În acest moment, românii pot intra în Grecia printr-un singur punct de trecere a frontierei, cel de la Kulata-Promachonas.

Asta pentru că autorităţile elene au decis să îi testeze pentru coronavirus, pe cei care intră pe teritoriul lor.

CITEŞTE ŞI: Eroul care a salvat un copil de la moarte! Deşi era în timpul liber, a adus la mal băiatul care risca să se înece

În acest sens a fost amenajat un singur punct de prelevare a probelor, cel de la Kulata-Promachonas, iar testarea nu se face pentru toţi turiştii, ci aleatoriu.

Chiar şi aşa, la vamă, cozile de maşini pe sensul de intrare se întind pe câţiva kilometri, iar oamenii aşteaptă ore în şir.

“E groaznic! Înaintăm încet pe o singură coloană”, a scris pe facebook, Paul Czernay, un român care stă în aceste momente la coadă.

coada vama 2

“Fiți pregătiți cu apă și mâncare, în cazul unor timpi măriți de așteptare!”, este apelul românului care administrează un grupul de facebook ForumGrecia.

Persoanele care sunt testate pentru COVID-19 trebuie să stea în carantină, pentru 24 de ore, timp în care trebuie să primească rezultatele.

“În urmă cu aproximativ 2 ore am intrat în Grecia prin Promachonas (Kulata) cu autocarul un grup de 30 de persoane, (în vamă era destul de aglomerat, majoritatea turişti din România). La vama au solicitat paşapoartele (CI) şi celebra declaraţie cu cod. Nu ştiu în baza căror argumente au oprit 3 colegi de autocar să le facă testul, fără nicio explicaţie, fără nimic (am înţeles ca au fost selectaţi de un soft :)).”, a scris un alt turist român, pe facebook.

CITEŞTE ŞI: Familie disperată, după ce o femeie a dispărut fără urmă, de o săptămână! Rudele se tem de ce este mai rău

În ceea ce îi priveşte pe cei care merg în Grecia cu avionul, sunt cu toţii testaţi, în aeroport.

Este o procedură greoaie, ceea ce face ca turiştii să aştepte la rând până la 5 ore, după care sunt plasaţi în carantină, până la sosirea rezultatelor.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

Foto şi Video: Retragere cu torţe, la finalul sărbătorii de 1 Decembrie, de la Timişoara

În urmă cu puţin tim, la Timişoara s-au încheiat manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.