Skip to main content

FOTO Bulevardul Cetății, redat comunității! Primarul, Dominic Fritz a venit împreună cu fetița și soția, pentru a sărbători alături de mii de timișoreni prezenți ”Străzi pentru comunitate”

Mii de timișoreni au sărbătorit astăzi împreună, în cadrul evenimentului ”Străzi pentru comunitate”!

Nu a lipsit nici primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care nu a venit însă, singur, ci însoțit de fiica lui, dar și de soție.

Anul acesta, evenimentul „Străzi pentru comunitate” a ajuns pe Bulevardul Cetăţii, recent reabilitat și a cuprins o serie de manifestări care s-au defăşurat direct pe carosabil, ceea ce a dus la închiderea traficului rutier dar şi al tramvaielor.

În cadrul ecvenimentului au avut loc spectacole pentru copii, competiţii de şah, table, rebus, integrame sau sudoku, un cross, dar şi o mulţime de momente artistice.

Bulevardul Cetății astăzi devine un bulevard al cetății, un bulevard pentru oameni, așa cum este gândit tot proiectul nu este un bulevard doar pentru mașini, ci și pentru pietoni, pentru bicicliști și pentru tramvaie. Mă bucur foarte mult că împreună cu ADR Vest am reușit să ducem acest proiect la un bun sfârșit. Avem o finanțare de epste 70 de milioane de lei, finanțare europeană și în aceste vremuri e important să ne amintim că fondurile europene și apartenența noastră la Europa ne asigură prosperitate și un viitor bun pentru Timișoara. Mă bucur că și pe partea de transport public acest bulevard a arătat deja utilitatea lui, importanța lui, pentru că în primele 6 săptămâni după deschiderea bulevardului am avut peste 155.000 de călătorii validate, peste 5.500 de ture de tramvai, aici circulă tramvaiele 4 și 7, tramvaiul 4 circulă într-o variantă schimbată, dar în curând își va relua traseul normal normal, după ce vor fi finalizate lucrările și pe Stan Vidrighin. Mă bucur că astăzi au venit mii de oameni aici să celebreze această investiție. Este un eveniment organizat de Casa de Cultură ”Străzi pentru comunitate” și am încercat să includem școlile, firmele, organizațiile de aici din zonă, fiecare să ofere câte o activitate, o activitate sportivă, culturală, concerte, dansuri, astfel încât să se bucure toți timișoreni de această zi și de acest bulevard”, spune primarul Timișoarei, Domini Fritz.

Bulevardul Cetății a trecut printr-un amplu proiect de reabilitare. Au fost modernizate liniile de tramvai, tramele stradale, dar a fost refăcută și infrastructura de utilități din subteran. Bulevardul Cetății beneficiază de un proiect de investiții cu o valoare totală de peste 80 de milioane de lei, TVA inclus. Zona proiectată cuprinde  traseul care se desfăşoară pe bulevardul Cetăţii, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersectia cu Calea Torontalului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

INFORMARE PUBLICĂ!

Această informare este efectuată de: JUDEȚUL TIMIȘ prin CONSILIUL JUDEȚEAN, Blvd. Revoluției din 1989 nr. 17, cod. 300034, Timișoara, jud. Timiș, reprezentată de Alin Adrian NICA – în calitate de președinte CONSILIUL JUDEȚEAN TIMIȘ, ce intenţionează să solicite de la  ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ DE APĂ BANAT  aviz de gospodărire a apelor pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului […]

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.