[Foto] Autoritățile din Timiș, în alertă după ce s-au umflat apele! În ce zone este pericol de inundații?

Autoritățile din Timiș sunt în alertă, după ce apele au crescut în estul județului.

Avertizarea hidrologilor de Cod Portocaliu de inundații este valabilă între orele 09:10 – 18:00, la nivelul județului Timiș pe râurile din bazinele hidrografice ale afluenți de dreapta a râului Timiș și Bega – bazin superior amonte de Făget. 

CITEȘTE ȘI: Cod portocaliu de inundații în Timiș!

Potrivit avertizării hidrologice, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite.

În aceste condiții la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, începând cu ora 09:10, a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor – etapa 1 (grupa operativă) la sediul ISU Timiș. De asemenea, au fost prealertate turele care asigură permanența la subunitățile din Lugoj și Făget și s-a dispus verificarea și pregătirea tehnicii de intervenție la inundații. 

inund 1 1

În cursul dimineții, pompierii timișeni au fost solicitați la câteva situații punctuale în localitățile Nădrag, Coșteiu de Sus, Crivina și Poieni, în care carosabilul sau gospodării au fost inundate, ca urmare a precipitațiilor abundente și a scurgerilor de pe versanți. 

CITEȘTE ȘI: Explozie la bancomat! Un ATM a fost aruncat în aer noaptea trecută de hoți

De asemenea, în localitatea Crivina, s-a dispus construirea unui dig din saci de nisip pe o porțiune de aproximativ 50 m în apropierea parcului central. În continuare se monitorizează situația din teren. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiş este pregătit să intervină pentru a asigura siguranța cetățenilor. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, să-şi păstreze calmul şi să respecte recomandările autorităților locale”, transmit reprezentanții ISU Banat.

{gallery}cod portocaliu faget{/gallery}

UPDATE 1

Hidrologii au emis Cod Roșu de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice: Bega, Nădrag și Bistra (județele Caras-Severin și Timiș), valabil astăzi între orele 14:00 – 18:00. 

Inspectoratele județene pentru Situații de Urgență, dar și cele de poliție și jandarmerie sunt pregătite să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din zonele vizate de fenomenele periculoase prognozate. 

În judeţele aflate sub incidenţa codului roșu s-a dispus suplimentarea efectivelor de pompieri pentru optimizarea misiunilor de răspuns,  în cazul producerii unor situații de urgență. Totodată, în zonele vizate sunt monitorizate permanent cursurile de apă pentru care a fost emis codul. 

Pentru protecția populației din zonele vizate de fenomenele prognozate, dispeceratul IGSU a transmis mesaje de avertizare, prin intermediul sistemului RO-Alert.

{gallery}inundatii tm{/gallery}

UPDATE 2

În sprijinul pompierilor timișeni vin și pompierii arădeni. Efective ale ISU Arad se îndreaptă spre Timiș pentru creșterea capacității de intervenție.

În urma fenomenelor meteo periculoase înregistrate în județul Timiș și a avertizării hidrologice COD ROȘU, Ministerul Afacerilor Interne, Romania și IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania a dispus dislocarea de forțe din cadrul ISU ARAD in zona localității Lugoj. Au fost trimiși în sprijin 18 subofițeri au Detașamentului de Pompieri Arad, 3 ai Secției de Pompieri Barzava, 1 autocamion, 1 modul de pompare de mare capacitate, 1 microbuz și unelte genistice”, transmit reprezentanții ISU Arad.

isu ar

UPDATE 3

Până în acest moment s-a intervenit în localitatea Poieni pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată.

Pe DC 100, pe raza localității Margina traficul rutier a fost temporar blocat pentru autoturismele mici din cauza apei revărsate de pe versanți. 

Pe DJ 684B, în localitatea Pietroasa se intervine pentru evacuarea apei acumulate pe carosabil, traficul rutier fiind blocat.

Pe DJ 681, între localitățile Nădrag și Crivina se intervine pentru evacuarea apei revărsate de pe versanți, traficul rutier fiind blocat.

Se intervine și  pe drumul județean DJ 684B pentru degajarea aluviunilor și a apei acumulate pe carosabil.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Razie pe șoselele din județ! Peste 500 de sancțiuni

Polițiștii rutieri timișeni, pe șoselele din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Un bloc evacuat în mijlocul nopții, după ce un apartament de la etajul 4 a luat foc!

Noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu ce a cuprins un apartament de la etajul patru al unui bloc.

O săptămână cu întreruperi zilnice de apă, în Recaș!

Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelei de distribuție, în următoarea săptămână, la Recaș!

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.