Skip to main content

Efectele tragediei de la Crevedia, în județul Timiș! Prima stație GPL închisă. Ce nereguli au fost descoperite?

Au început verificările la agenții economici din județ care utilizează şi comercializeazā GPL!

Comisii mixte de control au fost constituite prin ordin al Prefectului județului Timiș. Din acestea fac parte reprezentanți ISU, ISCIR, ai Agenției Județene pentru Protecția Mediului, Gărzii de Mediu, ITM, Poliției şi ai primăriilor.

Chiar în prima zi de control au fost depistate nereguli. Unei stații GPL din Timișoara i-a fost suspendată activitatea, din cauza că i-a expirat avizul de mediu. Societatea a fost și amendată.

Principalele aspecte verificate vor urmări analiza operatorilor economici din punctul de vedere al avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu, precum și respectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizațiilor, conform reglementărilor tehnice în vigoare. Totodată se fac verificări și în ceea ce privește transportul gazului.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, în județ sunt înregistrate 135 de stații de vânzare sau depozitare a gazului petrolier lichefiat.

Aceste stații trebuie să fie montate în condiții de siguranță, la distanță de case, blocuri și drumuri. Însă frecvent legea nu este respectată, multe stații funcționează fără toate autorizațiile, în spatele blocurilor sau pe marile bulevarde.

Verificări vor avea loc timp de o lună, până în data de 29 septembrie inclusiv.

Astfel de controale au loc periodic. În Timiș, anul trecut au fost făcute numai în luna martie 115 controale la stațiile de distribuție carburanți din județ. În urma verificărilor au fost aplicate 211 sancțiuni contravenționale, dintre care, 102 amenzi, în cuantum de 433.000 de lei și 109 avertismente.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.