Skip to main content

Rezultate finale la Bac! Rata de promovabilitate în Timiș, în sesiunea de toamnă, a crescut cu aproape două procente

S-au afișat rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă!

Rata de promovabilitate a crescut cu aproape două procente în urma rezolvării contestațiilor.

Dacă inițial procentul era de 29,28%, după soluționarea contestațiilor, acesta a crescut la 31,21%.

La cea de-a doua sesiune s-au înscris 1.068 de absolvenți de liceu, aproape 200 au lipsit. Dintre cei care s-au prezentat la examen, 275 au promovat examenul, obținând medii peste 6.

Conform ISJ Timiș, au fost înregistrate 376 de contestații. În urma recorectării lucrărilor 29 de note au rămas nemodificate, 171 au scăzut față de cele inițiale, iar 176 de note au fost mărite. În premieră, lucrările au fost corectate în sistem digitalizat.

După sesiunea din vară, rata de promovabilitate în județul Timiș a fost de 75,56%.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.