Skip to main content

Elevii de la două licee de renume din Timişoara încep şcoala fără teama că le mai plouă în clase! Au fost schimbate complet acoperişurile

Primăria Municipiului Timișoara a reabilitat complet acoperișurile a două licee mari din oraș, care funcționează în clădiri istorice.

Investițiile, în valoare de peste 1 milion de lei, de la Liceul W. Shakespeare și Liceul J. L. Calderon, au fost finalizate în această vară.

CITEŞTE ŞI: Depozit de armament, într-o casă din Timişoara! Poliţiştii au făcut descoperirea, în timpul unei percheziţii

„Aceste două lucrări erau necesare de foarte mult timp. De exemplu, la Calderon infiltrațiile au fost atât de mari, încât a fost necesar să reabilităm și tavanul de la ultimul etaj și pereții afectați. Am urgentat toate etapele acestor investiții, iar din această toamnă, părinții elevilor nu trebuie să-și mai facă griji că pot apărea probleme în caz de furtună sau vijelie. Prin efortul comun al colegilor mei, directorilor și echipelor de pe teren, am finalizat aceste lucrări în termen, înainte de începerea noului an școlar”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

Au fost reabilitate acoperișurile de la clădirile situate în P-ța Romanilor, nr. 13 (Liceul Shakespeare) și pe str. C. Sălceanu, nr. 11 (Liceul Calderon). În cadrul lucrărilor, învelitorile celor două acoperișuri au fost înlocuite, iar jgheaburile și burlanele pentru evacuarea apelor pluviale au fost montate, astfel că apa de ploaie nu mai pătrunde în școală. De asemenea, s-a restabilit integritatea structurală a acoperișului și structura din pod a fost ignifugată.

Primăria Timișoara anunţă că în această vară au mai fost făcute şi reparații curente la acoperișurile a încă două școli, respectiv Liceul Tehnologic Ferdinand și Liceul Grigore Moisil.

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de ploi torențiale, în Timiș! Și hidrologii avertizează că e risc crescut de inundații

Valoarea contractului pentru Liceul Shakespeare este 450.269,37 lei (TVA inclus), iar firma responsabilă de execuție a fost Restaurotim Construct SRL.

Valoarea contractului pentru Liceul Calderon este de 605.778,1 lei (TVA inclus), iar firma responsabilă de proiectare și execuție a fost Asocierea Nedex Grup, lider, și Golotim Global SRL, asociat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.