Skip to main content

Forțele antitero, în stradă de sărbători! De ce iau jandarmii asemenea măsuri?

Măsuri sporite de siguranță, în perioada sărbătorilor pascale! 

Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș este pregătit să asigure ordinea și liniștea publică în perioada sărbătorilor pascale. În noapte de înviere peste 100 de jandarmi vor fi în stradă, numai în Timișoara, însă forțele de ordine vor fi prezente și în celelalte orașe din județ.

Totodată, în cele mai aglomerate zone vor putea fi văzute și echipe antitero, care au ca principal scop descurajarea oricărui act terorist. Conducerea Jandarmeriei precizează însă că România nu este vizată de astfel de atacuri, și toate măsurile au rol preventiv.

Estimăm la lăcașele de cult un public numeros, ca atare având în vedere și cotenxtul internațional, și nu într-o zonă foarte îndepărtată ci în Europa, vom pune accent și pe activități preventive. Ca atare vom acționa și cu structura antiteroristă, care va fi prezentă la aceste manifestări în scop preventiv, pentru a descuraja eventualele momente care ar putea să provoace un eventual atac terorist. Precizez că nu sunt informații cum că România ar fi vizată de asemenea elemente teroriste, doar că tot ce înseamnă public numeros, toate locurile unde se adună mai multe persoane, oricând pot fi vulnerabile și s-a văzut din istoric, că modul atipic de producere a acestor atentate, folosirea de mijloace auto intrate în mulțime pentru a face cât mai multe victime. Ca atare cred că toate forțele ar trebui să facă activități preventive în acest sens”, a declarat Nicolae Slev, șeful Inspectoratului de Jandarmi Timiș. 

Jandarmii timișoreni vor fi prezenți în toate zonele aglomerate din oraș, în special în zonele în care sunt biserici și se oficiază slujbe religioase. 

Noi știm din estimările anilor trecuți unde va fi număr mare de persoane și unde sunt peste 500 de persoane, noi considerăm că este deja mare și vom fi prezenți. În jurul a foarte multe lăcașe de cult din Timișoara vor fi peste 1000 de persoane, și ca atare acolo trebuie să fim prezenți. De multe ori incidentele au loc după slujă, mici scandaluri, dar nu avem informații cu privire la evetuale stări de pericol la adresa instituțiilor din județul nostru”, mai spune Nicolae Slev, șeful IJJ Timiș.

Alături de jandarmi, în noapte de înviere, vor fi în stradă și alte forțe de ordine, totul pentru ca timișenii să își petrească sărbătorile în liniște.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.