Forțele antitero, în stradă de sărbători! De ce iau jandarmii asemenea măsuri?

Măsuri sporite de siguranță, în perioada sărbătorilor pascale! 

Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș este pregătit să asigure ordinea și liniștea publică în perioada sărbătorilor pascale. În noapte de înviere peste 100 de jandarmi vor fi în stradă, numai în Timișoara, însă forțele de ordine vor fi prezente și în celelalte orașe din județ.

Totodată, în cele mai aglomerate zone vor putea fi văzute și echipe antitero, care au ca principal scop descurajarea oricărui act terorist. Conducerea Jandarmeriei precizează însă că România nu este vizată de astfel de atacuri, și toate măsurile au rol preventiv.

Estimăm la lăcașele de cult un public numeros, ca atare având în vedere și cotenxtul internațional, și nu într-o zonă foarte îndepărtată ci în Europa, vom pune accent și pe activități preventive. Ca atare vom acționa și cu structura antiteroristă, care va fi prezentă la aceste manifestări în scop preventiv, pentru a descuraja eventualele momente care ar putea să provoace un eventual atac terorist. Precizez că nu sunt informații cum că România ar fi vizată de asemenea elemente teroriste, doar că tot ce înseamnă public numeros, toate locurile unde se adună mai multe persoane, oricând pot fi vulnerabile și s-a văzut din istoric, că modul atipic de producere a acestor atentate, folosirea de mijloace auto intrate în mulțime pentru a face cât mai multe victime. Ca atare cred că toate forțele ar trebui să facă activități preventive în acest sens”, a declarat Nicolae Slev, șeful Inspectoratului de Jandarmi Timiș. 

Jandarmii timișoreni vor fi prezenți în toate zonele aglomerate din oraș, în special în zonele în care sunt biserici și se oficiază slujbe religioase. 

Noi știm din estimările anilor trecuți unde va fi număr mare de persoane și unde sunt peste 500 de persoane, noi considerăm că este deja mare și vom fi prezenți. În jurul a foarte multe lăcașe de cult din Timișoara vor fi peste 1000 de persoane, și ca atare acolo trebuie să fim prezenți. De multe ori incidentele au loc după slujă, mici scandaluri, dar nu avem informații cu privire la evetuale stări de pericol la adresa instituțiilor din județul nostru”, mai spune Nicolae Slev, șeful IJJ Timiș.

Alături de jandarmi, în noapte de înviere, vor fi în stradă și alte forțe de ordine, totul pentru ca timișenii să își petrească sărbătorile în liniște.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.