Apar mieii în piețe! Când vor fi deschise centrele de sacrificare?

| Alice TRIFU | | Lasă un comentariu

Și în acest an în județul Timiș vor fi deschise puncte de sacrificare a mieilor, înainte de Paște.

Acestea își vor începe activitatea de la 1 aprilie, iar până atunci primăriile care sunt interesate de deschiderea unui astfel de centru trebuie să depună o cerere, pentru ca inspectorii Direcției Sanitar Veterinare să le autorizeze.

Până acum însă au fost depuse doar două cereri, una pentru Piața Badea Cârțan din Timișoara, iar cea de-a doua pentru un punct în județ. Cei interesați pot depune în continuare astfel de cereri, termenul fiind până la sfârșitul acestei luni.

În primul rând ridicăm nivelul de operativitale al instituției noastre, suplimentăm numărul de personal destinat să acopere aceste măsuri. Avem la ora actuală 21 de medici care se ocupă de domeniu, am făcut intruirile cu ei, de asemenea am contactat toate primăriile din județ și Piețe SA, le-am transmis niște materiale specificie pe acest domeniu și am solicitat că dacă doresc să ne trimită cereri privind înființarea pe teritoriul de competență a dânșilor, centre de sacrificare a mieilor, pentru a le putea verifica în timp util și după caz a le autoriza sanitar veterinar sau nu. De la începutul lunii aprilie vor începe să funcționeze aceste centre, deocamdată doar două sunt autorizate dar suntem în perioada în care așteptăm cererile”, spune Adrian Popa, directorul DSVSA Timiș.

Inspectorii sanitar veterinari au început și controalele în piețele și supermaketurile din Timiș unde se comercializează produse cu specific pascal. Verificările se vor intensifica însă, la începutul lunii viitoare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.