Skip to main content

Apar mieii în piețe! Când vor fi deschise centrele de sacrificare?

Și în acest an în județul Timiș vor fi deschise puncte de sacrificare a mieilor, înainte de Paște.

Acestea își vor începe activitatea de la 1 aprilie, iar până atunci primăriile care sunt interesate de deschiderea unui astfel de centru trebuie să depună o cerere, pentru ca inspectorii Direcției Sanitar Veterinare să le autorizeze.

Până acum însă au fost depuse doar două cereri, una pentru Piața Badea Cârțan din Timișoara, iar cea de-a doua pentru un punct în județ. Cei interesați pot depune în continuare astfel de cereri, termenul fiind până la sfârșitul acestei luni.

În primul rând ridicăm nivelul de operativitale al instituției noastre, suplimentăm numărul de personal destinat să acopere aceste măsuri. Avem la ora actuală 21 de medici care se ocupă de domeniu, am făcut intruirile cu ei, de asemenea am contactat toate primăriile din județ și Piețe SA, le-am transmis niște materiale specificie pe acest domeniu și am solicitat că dacă doresc să ne trimită cereri privind înființarea pe teritoriul de competență a dânșilor, centre de sacrificare a mieilor, pentru a le putea verifica în timp util și după caz a le autoriza sanitar veterinar sau nu. De la începutul lunii aprilie vor începe să funcționeze aceste centre, deocamdată doar două sunt autorizate dar suntem în perioada în care așteptăm cererile”, spune Adrian Popa, directorul DSVSA Timiș.

Inspectorii sanitar veterinari au început și controalele în piețele și supermaketurile din Timiș unde se comercializează produse cu specific pascal. Verificările se vor intensifica însă, la începutul lunii viitoare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.