Skip to main content

Apar mieii în piețe! Când vor fi deschise centrele de sacrificare?

Și în acest an în județul Timiș vor fi deschise puncte de sacrificare a mieilor, înainte de Paște.

Acestea își vor începe activitatea de la 1 aprilie, iar până atunci primăriile care sunt interesate de deschiderea unui astfel de centru trebuie să depună o cerere, pentru ca inspectorii Direcției Sanitar Veterinare să le autorizeze.

Până acum însă au fost depuse doar două cereri, una pentru Piața Badea Cârțan din Timișoara, iar cea de-a doua pentru un punct în județ. Cei interesați pot depune în continuare astfel de cereri, termenul fiind până la sfârșitul acestei luni.

În primul rând ridicăm nivelul de operativitale al instituției noastre, suplimentăm numărul de personal destinat să acopere aceste măsuri. Avem la ora actuală 21 de medici care se ocupă de domeniu, am făcut intruirile cu ei, de asemenea am contactat toate primăriile din județ și Piețe SA, le-am transmis niște materiale specificie pe acest domeniu și am solicitat că dacă doresc să ne trimită cereri privind înființarea pe teritoriul de competență a dânșilor, centre de sacrificare a mieilor, pentru a le putea verifica în timp util și după caz a le autoriza sanitar veterinar sau nu. De la începutul lunii aprilie vor începe să funcționeze aceste centre, deocamdată doar două sunt autorizate dar suntem în perioada în care așteptăm cererile”, spune Adrian Popa, directorul DSVSA Timiș.

Inspectorii sanitar veterinari au început și controalele în piețele și supermaketurile din Timiș unde se comercializează produse cu specific pascal. Verificările se vor intensifica însă, la începutul lunii viitoare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.