Skip to main content

Firme timișene, la Târgul de Agricultură Dublin 2022!

O delegație de afaceri timișeană a fost prezentă la National Plowing Championship, desfășurat la Ratheniska, Co Laois din Irlanda.

Este a doua acțiune (după Global Health Forum) la care firme timișene participă în condiții de gratuitate la transport și cazare oferite de Enterprise Ireland, urmarea vizitei la CCIAT a Ambasadorul Irlandei în România.

Aflat la cea de-a 91-a ediție, Târgul de Agricultură are o istorie impresionantă, datând din 1931. Se desfășoară în fiecare an, în luna septembrie, și se situeaza în top 3 ca popularitate în Europa după numărul de participanți și suprafața de expunere. Ediția 2022 a reunit 1700 de expozanți, 30.0000 de vizitatori și 22 de delegații străine.

Participarea delegației timișene a vizat cu prioritate identificarea de oportunități de colaborare cu institute de cercetare din Irlanda, documentarea în privința ultimelor descoperiri în materie de utilaje și echipamente agricole cât și vizitarea unor centre de producție ale unor companii irlandeze cu activități agricole.

În prima zi a vizitei, reprezentanții timișeni au participat la Gala de deschidere a Târgului unde au avut loc expuneri ale unor reprezentanți de firme care au vorbit despre viitorul fermelor din Irlanda, la festivitatea de decernare a premiilor pentru inovare unor firme și startup-uri din domeniul agricol, la turul VIP al expoziției și la o sesiune de networking cu celelalte delegații străine.

Următoarele zile au fost dedicate mai multor vizite de documentare: la o fermă de familie cu profil de activitate cultivarea cartofilor, unde întreaga producție se desface prin magazinul de la poarta fermei sau la magazinele locale, și la o fermă de vaci a Universității UCD din Dublin, unde s-a prezentat situatia învățământului agricol din Irlanda și implicarea guvernului prin intermediul Enterprise Ireland în finanțarea și modernizarea fermelor.

În cadrul târgului am stabilit contacte de posibilă cooperare atât cu companii care produc și distribuie semințe cât și cu omologi din Institutul Național de Cercetare Agricolă din Irlanda cu preocupări similare, pe domenii existente în ambele instituții, respectiv Plante furajere, Agrotehnică, Sechestrarea carbonului. Vom menţine permanent legătura cu Alexandru Aioanițoaiei, reprezentantul Enterprise Ireland pentru Europa Centrala și de Est, Biroul din Praga, pentru a ne intermedia contacte de cooperare cu institute de cercetare și companii private din Irlanda. De asemenea, l-am invitat să ne viziteze la sfarsitul lunii octombrie„ a transmis Marinel Horablaga, directorul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, membru al delegației timișene prezente la Dublin.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.