Firma care va lărgi la 4 benzi, drumul spre autostradă, desemnată în această lună! Cum vrea Marian Vasile să rezolve problema stâlpilor care susţin firele de troleibuz?

Replică la replică, pe tema impasului în care au ajuns lucrările de modernizare a DJ 691, care tranzitează localităţile Dumbrăviţa şi Giarmata.

După ce preşedintele CJT a anunţat că va face un compromis şi va lărgi şoseaua la 3 benzi, nu la 4, pentru că Primăria Timişoara refuză să predea stâlpii de pe marginea drumului, viceprimarul Ruben Laţcău l-a contrazis.

CITEŞTE ŞI: Urmărire ca în filme, pe străzile din Timișoara, după ce un șofer nu a oprit la semnalele polițiștilor! În încercarea de a scăpa, a lovit mai multe mașini

A spus că municipalitatea este dispusă să predea stâlpii, dar nu are cui, dat fiind că CJT nu are încă un constructor care să se ocupe de lucrări.

VEZI AICI REPLICA LUI RUBEN LAŢCĂU

Acum, administratorul public al judeţului, Marian Constantin Vasile îi dă replica lui Laţcău şi spune că desemnarea firmei care va moderniza drumul a ajuns pe ultima sută de metri, motiv pentru care Primăria ar trebui să pregătească predarea.

“Noi ne-am făcut treaba. Imediat intrăm în procedura de evaluare financiară cu cei patru constructori şi o să avem şi constructor. Însă, noi i-am invitat acum trei săptămâni, pe cei de la Primărie, le-am mulţumit frumos că vor să predea reţeaua de troleibuz şi i-am invitat la o şedinţă tehnică pe toate specialităţile, ca să vedem cum facem concret acest lucru, pentru că va dura procedura Primăriei. Cel mai probanil, până la finalul lunii februarie vom avea constructor pentru lotul 1”, explică Marian Constantin Vasile.

Administratorul public al judeţului mai spune că a stabilit deja, împreună cu specialiştii din cadrul CJT, ca predarea stâlpilor să se facă direct către constructor.

În plus, speră ca măcar pe ultima sută de metri, conducerea Primăriei Timişoara să demonstreze că nu pune piedici proiectului.

“Noi, în cadrul CJT, împreună cu preşedintele Alin Nica, am stabilit că cea mai bună formă şi legală este într-adevăr cea propusă de Primărie: să predea mijlocul fix, reţeaua de troleibuz, direct constructorului(…) Luni am stabilit cu partenerii, cele două Primării şi ADR Vest, o şedinţă în care să stabilim finalmente, împreună cu proiectantul, soluţie tehnică fezabilă pe acre să mergem. Avem 4 variante şi o propunere din partea noastră şi sperăm că luni, împreună cu ADR Vest, cu care am avut deja mai multe discuţii, vom avea soluţia tehnică finală, iar proiectantul va putea să meargă mai departe cu partea de proiectare”, a mai spus Marian Constantin Vasile.

CITEŞTE ŞI: Hai la teatru! Actorii de la TNT îţi propun o viziune nouă asupra Mariei Magdalena

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Foto şi video: Cel mai instagramabil loc din Timişoara! Tunelul iubirii oferă, în aceste zile, un adevărat spectacol vizual şi olfactiv

În Timişoara, ştii că a venit cu adevărat primăvara, atunci când înfloresc prunii sălbatici din spatele Catedralei.

Transport uriaş de medicamente contrafăcute, oprit de poliţişti! Au fost descoperite mii de cutii cu pastile falsificate

A fost deschisă o anchetă de amploare pentru destructurarea unei reţele care punea în vânzare medicamente care le puteau face bolnavilor, mai mult rău decât bine.

Se reiau lucrările pe drumul spre autostradă, prin Giarmata! Licitaţia a fost câştigată de Strabag

Epopeea lărgirii la patru benzi a drumului care face legătura din Timişoara şi autostrada A1 pare să se apropie de sfârşit, odată cu finalizarea licitaţiei pentru sectorul de după Dumbrăviţa.

Infracțiuni pe bandă rulantă! Un tânăr, drogat și cu permisul suspendat, prins la volanul unei mașini neînmatriculate!

Trei infracțiuni, dintr-un foc! Un tânăr de 34 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic de polițiști, pe Calea Lugojului din Timișoara.

Începe simularea Evaluării Naționale! În Timiș sunt așteptați să participe la testări peste 5.500 de elevi de clasa a VIII-a

Încep emoțiile pentru elevii de gimnaziu din anii terminali. Mâine are loc prima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naționale.

Nesimțirea l-a costat scump pe un tânăr din Timiș! A fost amendat cu peste 10.000 de lei și a rămas și fără mașină

Un tânăr de 23 de ani a încasat două amenzi, în valoare de peste 10.000 de lei, iar mașina i-a fost confiscată.

FOTO Apariţie surpriză, pe Stadionul Dan Păltinişanu! O vulpe a fost surprinsă în timp ce se plimba nestingherită în tribune

Vizitator neașteptat, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara! Arena închisă de autorități de mai bine de un an, are parte de vizitatori mai puțin obișnuiți. O vulpe a fost surprinsă în timp ce inspecta cu atenție tribunele stadionului.

Zeci de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii timișeni! Au fost întocmite și trei dosare penale

Aproape 70 de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii din Timiș, în urma unor verificări.

Vă pregătiți de curățenia de primăvară? Scăpați gratuit de deșeuri la unul dintre cele patru puncte de colectare ale Retim?

Municipalitatea face apel la timișoreni să folosească punctele de colectare a deșeurilor deschide în oraș.

Continuă acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei! Cei care vor să participe încă se mai pot înscrie

În acest sfârșit de săptămână Asociația Verde de Banat va continua acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei, în zona din spatele Pieței Mehala, înspre podul de la ieșirea din oraș către Săcălaz.

Atac în apropierea unui loc de joacă din Timișoara! Un copil a fost lovit și jefuit! Mama acestuia a alertat Poliția

Scene șocante în apropierea unui parc din Timișoara! Un copil a fost tâlhărit în miezul zilei.

Anunţ de ultimă oră, privind Centura de sud a Timişoarei! Când va fi gata şoseaua?

Începe un nou episod din epopeea Variantei de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

FOTO Palatul Apelor din Timișoara își deschide porțile și își întâmpină vizitatorii cu o expoziție realizată de artiști locali

Administrația Bazinală de Apă Banat organizează pentru prima dată de când Palatul Apelor a fost restaurat un eveniment cultural, pentru a marca anul Timișoarei – Capitală Culturală Europeană și sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei.

TNTm deschide Anotimpurile FEST-FDR cu spectacolul BROS de Romeo Castellucci!

În anul Capitalei Europene a Culturii, Teatrul Național din Timișoara deschide Anotimpurile FEST-FDR vineri, 31 martie.

100.000.000 de lei, pentru Colterm! Consilierii locali votează săptămâna viitoare, achitarea în avans, a subvenţiilor pentru energia termică

Pe ultima sută de metri, autorităţile locale au agreat soluţia propusă de administratorul judiciar şi cel special de la Colterm, pentru evitarea falimentului.

Liceului Shakespeare din Timişoara intră în şantier! Va fi refăcut acoperişul

A fost semnat contractual pentru refacerea acoperişului de la Liceul Teoretic „William Shakespeare” din Timişoara, în valoare de 378.377,62 lei plus TVA.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.