Skip to main content

Final de anchetă, în cazul fostului director de la SC Pieţe, acuzat că a furat maşina instituţiei! Ce au descoperit poliţiştii?

Anunţat cu surle şi trâmbiţe de către noul director al SC Pieţe, furtul maşinii cu care se deplasa predecesorul său, nu este, în realitate, furt.

Aceasta este concluzia la care au ajuns poliţiştii timişeni care s-au ocupat de plângerea penală făcută de Mirel Pop, şeful interimar de la Pieţe.

Sesizarea a fost făcută la începutul lunii octombrie, când Mirel Pop a sunat la 112 reclamând dispariţia BMW-ului care servea ca autoturism de serviciu pentru directorul instituţiei.

CITEŞTE ŞI: Familie disperată! Un tătic a plecat să îşi ducă fiul la şcoală şi a dispărut fără urmă

La scurt timp, i-a sărit în ajutor şi primarul Dominic Fritz, care l-a acuzat direct, pe fostul director al societăţii că ar fi furat autoturismul.

„Fostul director al Piețe S.A. Liviu Cocean, care a fugit cu mașina societății după ce a fost demis din funcție în urma unor suspiciuni de delapidare de 30.000 euro lunar, acum îl atacă pe primarul Timișoarei cu metode securiste”, transmitea, la vremea respectivă, Primăria Timişoara.

După mai bine de două luni de verificări, oamenii legii au cerut clasarea dosarului, în baza articolului 16, lit. B, din Cod de procedură penală.

„Acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă: a) fapta nu există”, se arată în CPP.

Cu alte cuvinte, atât primarul Dominic Fritz cât şi directorul pus de el la SC Pieţe, au creat artificial un scandal.

Poliţiştii consideră că maşina nu a fost furată, în contextul în care fostul director a anunţat conducerea SC Pieţe, că reţine autoturismul, până când societatea îi va achita datoriile pe care le are faţă de el.

“Subsemnatul înţeleg să vă solicit achitarea la zi a indemnizaţiei fixe lunare conform art 4, alin. 1, lit a, din contractul de mandat, precum şi a zilelor de concediu de odihnă nerepartizate (…) Până la achitarea acestor obligaţii din partea societăţii dumneavoastră, subsemnatul înţeleg să invoc prevederile articolului 2029 CC şi să îmi exercit dreptul de retenţie asupra bunurilor companiei, până la momentul achitării debitelor restante către mine, de către SC Pieţe SA”, a scris Liviu Cocean, în Notificarea transmisă Consiliul de Administraţie al SC Pieţe, cu câteva zile înainte ca directorul să reclame furtul maşinii.

CITEŞTE ŞI: Fritz vrea terenul pe care funcţionează CET Sud! Subiectul va fi dezbătut astăzi, de consilierii locali

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.