Skip to main content

Filarmonica Banatul prezintă timișorenilor un proiect în premieră, intitulat ”Laborator de idei și sunete”!

Filarmonica Banatul Timișoara pregătește publicului o întâlnire față în față cu dirijorul și solistul concertului vocal – simfonic extraordinar de joi, 9 februarie, de la ora 17:30.

Proiectul Laborator de idei și sunete – condus de maestrul GABRIEL BEBEȘELEA (dirijor în rezidență în 2023, anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii), are ca primă temă NATURA.

Laboratorul de idei și sunete este, practic, o expunere a conceptului din spatele concertului: cum au fost aleși compozitorii și lucrările ce urmează a fi audiate, contextul istoric și social în care au trăit autorii, dar și legătura dintre aceștia etc.

Totodată, este un prilej pentru spectatorii concertului de a le adresa întrebări dirijorului și solistului – violoncelistul Andrei Ioniță (solist în rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în 2023). Discuția va fi moderată de Cristian Rudic, managerul Operei Naționale Române Timișoara.

Și, pentru că tema este natura, la dialog este invitat să participe și activistul de mediu Gabriel Păun, de la Agent Green.

Așadar, joi, 9 februarie, de la ora 19:00, Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara și violoncelistul ANDREI IONIȚĂ – Solist în Rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în 2023, vor interpreta Simfonia concertantă op. 8 de G. ENESCU. În cadrul concertului vocal – simfonic extraordinar, publicul va asculta, de asemenea, Dansuri din Transilvania de B. BARTÓK și Poema Română de G. ENESCU. La cea din urmă compoziție, cei prezenți se vor bucura și de interpretarea artiștilor lirici ai Corului „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, de la casierie și de pe myticket.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.