Skip to main content

Festivalul luminii rămâne o amintire, în ciuda deciziei favorabile de la CNSC! Directorul de la Muzeul Banatului anunță noi contestații

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a clarificat controversa legată de procedura de atribuire a Festivalului Luminilor, care trebuia să aibă loc în noaptea dintre ani.

Vă reamintim că evenimentul a fost amânat cu patru zile înainte de Revelion, după ce o firmă a contestat procedura de atribuire a contractului.

Atunci, Muzeul Național al Banatului, organizatorul evenimentului anunța: ”Muzeul Național al Banatului s-a pregătit pentru a da viață unei noi ediții a acestui festival, anticipând momentele de strălucire pe care le-am fi împărtășit împreună. Circumstanțe legate de procedura de atribuire, și mai ales contestația (depusă în ultimul moment), ne-au pus, azi, în ipostaza de a nu putea continua organizarea evenimentului (…) Suntem nevoiți să informăm publicul că Festivalul Luminii/Festival of Lights din 31 decembrie 2023 – 01 ianuarie 2024 nu va mai avea loc”.

Acum, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a venit cu o decizie. Conform CNSC, Muzeul Național al Banatului a încălcat legea, iar raportul de atribuire inițial către SC Live Rental Group SRL va fi anulat, iar firma contestatoare, Balvia Development SRL, a fost declarată câștigătoare.

Totodată, Muzeul este obligat să plătească și cheltuieli de judecată, 2.000 de lei, societății Balvia Development.

Anterior depunerii contestației, societatea Balvia Development SRL a formulat o solicitare privind remedierea amiabilă a aspectelor nelegale, însă în urma cererii, Muzeului Național al Banatului, în loc să remedieze procedura a anulat raportul inițial și a solicitat documente suplimentare celuilalt ofertant cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, un fapt transmis inclusiv în decizia CNSC. Astfel, în ciuda faptului că directorul instituției, domnul Claudiu Ilaș, a declarat că Balvia Development SRL «a făcut contestația doar ca să blocheze evenimentul», C.N.S.C. a dat câștig de cauză societății Balvia Development SRL. Condamnăm ferm abaterile flagrante ale comisiei de evaluare și atitudinea managerului și solicităm, din nou, remedierea neregulilor! Dincolo de toate piedicile și nedreptățile, suntem dispuși și pregătiți să începem organizarea celei de-a doua ediții a Festivalului Luminilor, parte a moștenirii Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, care are toate ingredientele pentru a deveni un brand cultural național, un motiv de bucurie pentru timișoreni și un magnet pentru turiști. Mergem mai departe, și noi, și festivalul!”, a spus Victor Balaniuc, reprezentantul Balvia Development.

Totuși, problema nu este nici pe departe rezolvată. Reprezentanții Muzeului Național al Banatului spun însă că nu au primit momentan decizia CNSC, însă mai sunt pași de făcut până la un verdict final.

Noi nu am primit încă decizia CNSC, dar o vom contesta pentru că suntem obligați prin lege să facem acest lucru, iar după aceea, în funcție de soluția dată se va merge în instanță. Deci nu s-a terminat, mai durează. Dar, având în vedere că noi am vrut să facem evenimentul între ani 2023-2024, nu cred că mai este necesară realizarea evenimentului, dar asta va decide Consiliul Județean la încheierea acestei situații”, spune Claudiu Ilaș, managerul Muzeului Național al Banatului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.