Skip to main content

Jardiniere, bănci şi coșuri de gunoi ecologice, în locul mormanelor de mizerii! Transformarea rampelor de deşeuri din Timişoara, în zone recreative

Mii de metri pătraţi de spaţii publice din Timişoara, care au fost sufocaţi de gunoaie au fost redaţi comunităţii, după o acţiune amplă de igienizare.

Este vorba despre terenuri din Kuntz, Ciarda Roşie, Fabric şi Lunei, pentru care locuitorii au făcut nenumărate reclamaţii, privind transformarea lor în rampe ilegale de deşeuri.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Prins în flagrant, în timp ce vindea două kilograme de cocaină, cu 70.000 euro! Tranzacția s-a făcut într-o parcare din Timișoara

Cu ajutorul managerilor de cartiere şi cu sprijinul comunităţii, zonele respective au fost salubrizate, iar acum sunt spaţii numai bune pentru petrecerea timpului liber.

Spre exemplu, în zona Fabric, pe locul unei foste rampe ilegale de deşeuri au fost instalate bănci, jardiniere, coșuri ecologice, iar peretele postului trafo a fost pictat, cu sprijinul unor voluntari entuziaști.

Pe strada Zefirului, de unde a fost ridicată cantitatea de aproximativ 500 de metri cubi de deșeuri, locuitorii îşi doresc mai mult de atât, aşa că au depus un proiect mai amplu pentru amenajarea unei zone recreative de tip parc cu o suprafață de aproximativ 8000 mp.

“Continuăm lupta pentru un oraș mai curat și un mediu sănătos alături de timișoreni. Sunt peste 60 de locații unde se abandonează frecvent deșeuri, o cifră în scădere după o serie de măsuri pe care le-am implementat. În unele zone am aplicat o soluție care s-a dovedit eficientă în alte cartiere, respectiv instalarea de camere de supraveghere, dar pe străzile Zefirului, Legumiculturii sau Lunei nu a fost cazul pentru că s-a mobilizat comunitatea. În Plopi, de exemplu, au fost zeci de activități de conștientizare și igienizări frecvente, iar acum, după o jumătate de an de la intervenția echipelor de la salubrizare, nu mai vedem aruncate deșeuri. Mulțumesc tuturor timișorenilor care se implică în stoparea fenomenului de abandon al deșeurilor”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În această perioadă, Primăria transformă un spațiu de pe strada Retezat, unde erau aruncate deșeuri.

Vor fi montate băncuțe, va fi ecologizată zona și va avea loc primă discuție în comunitate, iar evoluția acestui spațiu public va fi apoi monitorizată pentru îmbunătățire continuă.

Anul trecut, Primăria a ridicat peste 11 mii de tone de gunoaie abandonate ilegal pe stradă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.