Skip to main content

Festivalul Internaţional George Enescu aduce la Timişoara, şase concerte extraordinare, în această toamnă

Marile ansambluri ale lumii – Ensemble Intercontemporain, Fine Arts Quartet, Camerata Bern, Manchester Camerata și Romanian Chamber Orchestra – se alătură Filarmonicii Banatul, și vor urca pe scena Sălii Capitol, în perioada 3 – 20 septembrie.

Vor fi susținute 6 concerte de excepție dirijate de Matthias Pintscher, Patricia Kopatchinskaja, Martijn Dendievel, Vlad Vizireanu și Gabriel Bebeșelea.

Concertul de deschidere va fi susținut de Ensemble Intercontemporain, în 3 septembrie, ora 19:00.

„Este o onoare să aducem la Timișoara Festivalul Internațional George Enescu, cu cele mai prestigioase ansambluri din lume. Este un an special pentru Timișoara și pentru întreaga țară, este anul în care contribuim cu toții pentru a oferi experiențe de cea mai înaltă calitate artistică și culturală și ne bucurăm împreună de toate oportunitățile ivite datorită titlului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, spune Dana Țurcan, managerul proiectului.

Ansamblul este format din 30 de muzicieni profesioniști specializați în interpretarea muzicii contemporane și experimentale, dirijați de Matthias Pintscher.

Repertoriul concertului include lucrări semnate de cei mai importanți compozitori ai secolului XX și XXI, precum: Pierre Boulez, Karlheinz Stockhausen, György Ligeti, Luciano Berio, Iannis Xenakis sau Gérard Grisey.

Ansamblul este cunoscut pe plan mondial, fiind unul dintre cele mai valoroase formații care promovează și interpretează muzica contemporană la cel mai înalt nivel artistic.

Al doilea concert va fi susținut de Fine Arts Quartet în 4 septembrie, ora 19:00.

Cvartetul de coarde american are o istorie impresionantă și o reputație puternică în lumea muzicii clasice.

Fondat în 1946 la Chicago, acesta este cunoscut pentru interpretarea sa virtuoasă și sensibilă a capodoperelor muzicii de cameră, dar și pentru explorarea unor repertorii mai puțin cunoscute realizată într-un mod deosebit.

Fine Arts Quartet a colaborat cu unii dintre cei mai mari muzicieni ai secolului XX, precum Isaac Stern, Yehudi Menuhin sau Ralph Votapek.

Romanian Chamber Orchestra va aduce în fața publicului un concert plin de emoție adresat familiilor, intitulat – Pinocchio… with „strings” attached.

În 7 septembrie, ora 19:00, publicul este aşteptat la un concert simfonic extraordinar susţinut de Orchestra Filarmonicii Banatul Timișoara, alături de celebrul Cvartet Arcadia.

Vor fi interpretate lucrări de A. Pop, J. Adams, M. Weinberg și D. Shostakovich. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul belgian, Martin Dendievel.

În 14 septembrie, ora 19:00, Camerata Bern va continua seria concertelor din cadrul festivalului. Fondată în 1962, în Elveția, orchestra îmbină inovația și calitatea artistică la cel mai înalt nivel posibil, bucurându-se de apreciere la nivel mondial.

20 septembrie, ultima zi a Festivalului Internațional George Enescu la Timișoara, aduce în faţa publicului un concert inedit susținut de Manchester Camerata, ansamblu apreciat de către publicația The Times ca fiind „cea mai curajoasă orchestră din Marea Britanie”.

Cele 6 concerte de excepție sunt organizate de Asociația Scena Muzicală, Clubul Rotary Cetate și Filarmonica Banatul.

Festivalul George Enescu este cel mai mare festival de muzică clasică din România și unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa.

Prima ediție a festivalului a fost organizată în 1958.

Mai multe informații puteți și bilete găsiți aici – https://festivalulenescutimisoara.ro/ și http://bit.ly/3YtNdc0.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.