Skip to main content

Festivalul Internaţional George Enescu aduce la Timişoara, şase concerte extraordinare, în această toamnă

Marile ansambluri ale lumii – Ensemble Intercontemporain, Fine Arts Quartet, Camerata Bern, Manchester Camerata și Romanian Chamber Orchestra – se alătură Filarmonicii Banatul, și vor urca pe scena Sălii Capitol, în perioada 3 – 20 septembrie.

Vor fi susținute 6 concerte de excepție dirijate de Matthias Pintscher, Patricia Kopatchinskaja, Martijn Dendievel, Vlad Vizireanu și Gabriel Bebeșelea.

Concertul de deschidere va fi susținut de Ensemble Intercontemporain, în 3 septembrie, ora 19:00.

„Este o onoare să aducem la Timișoara Festivalul Internațional George Enescu, cu cele mai prestigioase ansambluri din lume. Este un an special pentru Timișoara și pentru întreaga țară, este anul în care contribuim cu toții pentru a oferi experiențe de cea mai înaltă calitate artistică și culturală și ne bucurăm împreună de toate oportunitățile ivite datorită titlului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, spune Dana Țurcan, managerul proiectului.

Ansamblul este format din 30 de muzicieni profesioniști specializați în interpretarea muzicii contemporane și experimentale, dirijați de Matthias Pintscher.

Repertoriul concertului include lucrări semnate de cei mai importanți compozitori ai secolului XX și XXI, precum: Pierre Boulez, Karlheinz Stockhausen, György Ligeti, Luciano Berio, Iannis Xenakis sau Gérard Grisey.

Ansamblul este cunoscut pe plan mondial, fiind unul dintre cele mai valoroase formații care promovează și interpretează muzica contemporană la cel mai înalt nivel artistic.

Al doilea concert va fi susținut de Fine Arts Quartet în 4 septembrie, ora 19:00.

Cvartetul de coarde american are o istorie impresionantă și o reputație puternică în lumea muzicii clasice.

Fondat în 1946 la Chicago, acesta este cunoscut pentru interpretarea sa virtuoasă și sensibilă a capodoperelor muzicii de cameră, dar și pentru explorarea unor repertorii mai puțin cunoscute realizată într-un mod deosebit.

Fine Arts Quartet a colaborat cu unii dintre cei mai mari muzicieni ai secolului XX, precum Isaac Stern, Yehudi Menuhin sau Ralph Votapek.

Romanian Chamber Orchestra va aduce în fața publicului un concert plin de emoție adresat familiilor, intitulat – Pinocchio… with „strings” attached.

În 7 septembrie, ora 19:00, publicul este aşteptat la un concert simfonic extraordinar susţinut de Orchestra Filarmonicii Banatul Timișoara, alături de celebrul Cvartet Arcadia.

Vor fi interpretate lucrări de A. Pop, J. Adams, M. Weinberg și D. Shostakovich. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul belgian, Martin Dendievel.

În 14 septembrie, ora 19:00, Camerata Bern va continua seria concertelor din cadrul festivalului. Fondată în 1962, în Elveția, orchestra îmbină inovația și calitatea artistică la cel mai înalt nivel posibil, bucurându-se de apreciere la nivel mondial.

20 septembrie, ultima zi a Festivalului Internațional George Enescu la Timișoara, aduce în faţa publicului un concert inedit susținut de Manchester Camerata, ansamblu apreciat de către publicația The Times ca fiind „cea mai curajoasă orchestră din Marea Britanie”.

Cele 6 concerte de excepție sunt organizate de Asociația Scena Muzicală, Clubul Rotary Cetate și Filarmonica Banatul.

Festivalul George Enescu este cel mai mare festival de muzică clasică din România și unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa.

Prima ediție a festivalului a fost organizată în 1958.

Mai multe informații puteți și bilete găsiți aici – https://festivalulenescutimisoara.ro/ și http://bit.ly/3YtNdc0.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.