Festivalul de Operă și Operetă, la final. Mii de timișoreni s-au bucurat de cele cinci spectacole în aer liber

Festivalul de Operă și Operetă, ediția a XVII-a, a revenit în acest an în cadrul unic din Parcul Rozelor, oferind celor peste 4000 de spectatori momente unice de magie lirică.

La această ediție, Opera a pregătit cinci spectacole deosebite: „Mozart sub clar de lună” în debutul festivalului, opereta „Liliacul” de Johann Strauss, în cea de-a doua zi, musicalul „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock la data de 2 septembrie 2022, spectacolul de operă „La Traviata” de Giuseppe Verdi, la data de 3 septembrie 2022, și în încheierea acestei ediții, spectacolul de operă „Tosca” de Giacomo Puccini.

Musicalul „Scripcarul pe acoperiș”, s-a desfășurat din cauza condițiilor meteorologice neprielnice în sala Operei, bucurându-se de o sală arhiplină, mai exact de 600 de spectatori.

Toate cele cinci spectacole din cadrul acestei ediții a Festivalului de Operă și Operetă în aer liber, de la Teatrul de vară din Parcul Rozelor și din sala Operei au avut intrarea liberă.

Spectacolele au fost prezentate de artiștii Operei Naționale Române din Timișoara (soliștii vocali și de balet, orchestra, corul și ansamblul de balet) alături de artiștii invitați: soprana Diana Țugui- solistă a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, baritonul Cătălin Țoropoc-solist al Operei Naționale din București și dirijorii: Friedrich Pfeiffer (Viena), Vlad Conta de la Opera Națională București și David Crescenzi de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Pentru editia urmatoare, organizatorii Festivalului de Operă și Operetă își propun în continuare să conecteze orașul și regiunea la o experiență unică a întâlnirii genului liric, devenind unul dintre cele mai importante evenimente culturale din partea de vest a țării.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.