Skip to main content

Festivalul de Operă și Operetă, la final. Mii de timișoreni s-au bucurat de cele cinci spectacole în aer liber

Festivalul de Operă și Operetă, ediția a XVII-a, a revenit în acest an în cadrul unic din Parcul Rozelor, oferind celor peste 4000 de spectatori momente unice de magie lirică.

La această ediție, Opera a pregătit cinci spectacole deosebite: „Mozart sub clar de lună” în debutul festivalului, opereta „Liliacul” de Johann Strauss, în cea de-a doua zi, musicalul „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock la data de 2 septembrie 2022, spectacolul de operă „La Traviata” de Giuseppe Verdi, la data de 3 septembrie 2022, și în încheierea acestei ediții, spectacolul de operă „Tosca” de Giacomo Puccini.

Musicalul „Scripcarul pe acoperiș”, s-a desfășurat din cauza condițiilor meteorologice neprielnice în sala Operei, bucurându-se de o sală arhiplină, mai exact de 600 de spectatori.

Toate cele cinci spectacole din cadrul acestei ediții a Festivalului de Operă și Operetă în aer liber, de la Teatrul de vară din Parcul Rozelor și din sala Operei au avut intrarea liberă.

Spectacolele au fost prezentate de artiștii Operei Naționale Române din Timișoara (soliștii vocali și de balet, orchestra, corul și ansamblul de balet) alături de artiștii invitați: soprana Diana Țugui- solistă a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, baritonul Cătălin Țoropoc-solist al Operei Naționale din București și dirijorii: Friedrich Pfeiffer (Viena), Vlad Conta de la Opera Națională București și David Crescenzi de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Pentru editia urmatoare, organizatorii Festivalului de Operă și Operetă își propun în continuare să conecteze orașul și regiunea la o experiență unică a întâlnirii genului liric, devenind unul dintre cele mai importante evenimente culturale din partea de vest a țării.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.