Skip to main content

Ferma care a provocat dezastrul ecologic în vestul țării, amendată de ABA Banat!

S-a lăsat cu amenzi după ce un râu a fost poluat, în vestul țării! 

Administraţia Bazinală de Apă Banat a fost sesizată la sfârșitul săptămânii trecute cu privire la faptul că pe pârâul Jam (Crivaia) din județul Caraș-Severin, a fost observat un număr mare de peşti morţi plutind pe apă. 

Zona a fost inspectată de urgenţă și s-a constatat mortalitatea piscicolă sesizată, şi totodată au fost recoltate probe de apă din pârâul Jam, dar şi din pârâul Vicinic, în care acesta se varsă, pentru efectuarea analizelor de laborator. 

CITEȘTE ȘI: DEZASTRU ECOLOGIC! Sute de pești morți plutesc pe un râu din vestul țării

În urma inspecţiei pe teren şi a analizelor efectuate s-a confirmat că este vorba despre o poluare accidentală doar pe pârâul Jam, a cărei cauză este o deversare accidentală de dejecţii de la ferma de vaci SC Meierhof SRL. 

ABA Banat a sancţionat firma SC Meierhof SRL cu o amendă de 40.000 lei pentru nerespectarea prevederilor autorizatiei de gospodărire a apelor, privind modul de evacuare a apelor uzate. Totodată, ABA Banat poate confirma că nici pe pârâul Vicinic şi nici pe râul Caraş nu se constată vreo deteriorare a calităţii apei care să confirme că acestea ar fi fost poluate accidental, prin urmare nu se poate vorbi despre nicio undă de poluare care să atingă măcar graniţa cu Serbia”, a declarat Titu Bojin, directorul ABA Banat. 

Poluarea accidentală s-a produs ca urmare a nerespectării prevederilor autorizaţiei de gospodărire a apelor, respectiv firma poluatoare a aplicat fertilizantul natural prin pompare cu ajutorul unui furtun rămas nesupravegheat, motiv pentru care aproape întreaga cantitate de dejecţii lichide, aproximativ 2.000 mc s-au scurs în canalul ce debuşează în emisarul Jam (Crivaia), cauzând mortalitatea piscicolă.

Ca masură de urgenţă, unitatea poluatoare a blocat scurgerea apei din canal în pârâul Jam, prin crearea unui baraj din pământ pentru obturarea scurgerii dejecţiilor lichide în pârâu. ABAB a stabilit ca măsură urgentă recuperarea prin vidanjare a dejecţiilor din canal şi aplicarea acestora pe terenurile administrate de firma poluatoare, conform prevederilor Planului de Fertilizare in vigoare.

La această oră, reprezentanţii ABAB sunt pe teren pentru a verifica modul de finalizare a măsurii impuse, de către unitatea poluatoare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.